NavMenu

Aston Martin V12 Vantage Roadster unapred rasprodat

Izvor: magazinauto.com Utorak, 23.08.2022. 11:01
Komentari
Podeli

(Foto: Carlo D'Agnolo/Unsplash)
Aston Martinov drugi debi na Monterey Speed Week manifestaciji, koji dolazi posle koncepta DBR22, je V12 Vantage Roadster.

Za razliku od DBR22, Vantage je zapravo predodređen za ulicu, ali ako ga želite, nemate sreće. Naime, svih 249 primeraka je rasprodato, pre nego što je automobil zvanično predstavljen.

Umesto savršeno adekvatnih 510 KS koje proizvodi 4,0-litarski AMG tvin-turbo V8, koji se ugrađuje u Vantage kabriolet, Roadster dobija 5,2-litarski tvin-turbo V12, koji se nalazi u većim automobilima brenda, uključujući DB11 i DBS Superleggera.

Tih 12 cilindara generišu okruglo 700 KS i 753 Nm obrtnog momenta, šaljući sve to na zadnje točkove preko specijalno kalibrisanog osmostepenog ZF automatskog menjača i diferencijala sa ograničenim proklizavanjem.

Performanse nisu baš u kategoriji Bugatti Mistral, ali od nula do 97 km/h stiže za 3,5 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 322 km/h.

Bez obzira na veliki trud u cilju uštede mase, Roadster je prilično težak. Ima 1.855 kg u poređenju sa 1.795 kg V12 kupea i 1.628 kg koliko ima V8 Roadster.

Aston kaže da se kalibracija upravljanja V12 Roadstera poklapa sa kupeom, ali da adaptivni amortizeri automobila bez krova dobijaju podešavanja po meri, verovatno da održavaju dodatnu težinu otvorenog automobila, blagi gubitak strukturalne krutosti i suptilno drugačiji profil vlasnika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.