Izvor: Radiosarajevo.ba | Ponedeljak, 16.09.2019.| 09:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro proizvodnja plastičnih komponenti za Aston Martin u Goraždu i Srebrenici - Prevent Components dobio potvrdu za razvoj proizvoda

U pogonima kompanije Prevent Componentsa u Goraždu i Srebrenici radiće se komponente za najnoviji SUV model Aston Martina DBX.

Generalni direktor Enes Hadžiahmić ocenjuje da je reč o značajnom uspehu ne samo za Prevent, već i generalno za razvoj ove industrije u BiH.

- Predstavnici Aston Martina su ovih dana bili u poseti kompaniji u Srebrenici i Goraždu i u petak smo dobili i zvaničnu potvrdu za razvoj samog procesa i proizvoda. Radićemo različite plastične komponente koje ćemo oblagati kožom. Ima tu malo i šivenja, ali većinom, u pitanju je proces laminacije tj. vraping proces, dakle, lepljenje kože na kompletne plastične komponente enterijera u Aston Martinu. Priča je krenula pre otprilike godinu dana i mi smo zajedno sa Aston Martinom razvijali te proizvode, naši zaposleni su išli u Nemačku i to znanje koje su stekli preneli smo u BiH - pojasnio je Hadžiahmić.

Dodao je da je proširenje saradnje sa Aston Martinom od velikog značaja, jer je, kako je kazao, to brend koji otvara velika vrata. Nije reč o velikoj količini vozila na godišnjem nivou, ali, ostali kupci automatski budu zainteresovani, jer znaju koliki kvalitet Aston Martin zahteva i onda.

- Na lokaciji u Goraždu predstavnici Aston Martina su videli veliki potencijal u segmentu obrade plastike. Tako da, ja bih rekao za jednu godinu dana u kojoj smo stekli poverenje i odličan kvalitet, mi bismo mogli uraditi neku vertikalnu integraciju, uključiti što više plastičnih segmenata, odnosno svih procesa sa kojim trenutno Prevent Components raspolaže - kazao je on.

Aston Martin je samo jedan od brendova s kojima sarađuje ova kompanija, koja se pozicionirala kao pouzdan i kvalitetan dobavljač plastičnih komponenti za unutrašnjost vozila.

- Definitivno smo ušli u vrhunske brendove kao što su Volvo, Jaguar ili Land Rover i imamo jedan veliki projekat o kojem ćemo u budućnosti imati više informacija, a to je da ćemo proizvoditi naslon za ruku za novi Peugeot 308, Citroen C4 I DS. Dakle, to je platforma vozila za koja ćemo u budućnosti proizvoditi, i planirani početak te proizvodnje je januar 2021. godine - kazao je generalni direktor Prevent Componentsa.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.