NavMenu

Pri kraju rehabilitacija puta Pale-Jahorina - Novi izgled i način prilaska planini

Izvor: Nezavisne novine Nedelja, 31.07.2022. 16:21
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Studio Peace/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je u subotu da su pri kraju radovi na rehabilitaciji regionalnog puta Pale - Jahorina, koje finansira Vlada Republike Srpske sa Javnim preduzećem Putevi Republike Srpske u vrijednosti od 5,1 mil KM.

- Rekli smo da će biti završeno u skladu sa rokovima. Ovo daje novi izgled i način prilaska samoj planini. Sve investicije koje smo radili u prethodnom periodu na Jahorini sa ovakvim prilaznim putem i svime što treba da završimo, daće sasvim novi izgled - izjavio je Ćorić novinarima nakon posjete lokaciji radova.

Ćorić je naveo da se radi na rehabilitaciji tog puta ukupne dužine 11 kilometara i dodao da će, osim nove kolovozne trake, biti povećana i bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Prema njegovim riječima, na toj dionici ostaje da se završi dio koji je odnijelo klizište, a završena je projektna dokumentacija koja je na revidiranju i očekuje se da naredni mjesec krenu radovi.

Ćorić je rekao da je sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugović razgovarao da se urade lokalne saobraćajnice na planini i da se dočeka zimska sezona sa novim izgledom, što bi bio veliki uspjeh, imajući u vidu sve već završene radovi na infrastrukturi na tom području.

- Jahorina bilježi sve rekorde tokom ljetne i zimske turističke sezone i postaje atraktivna destinacija. Na nama je samo da neke osnovne stvari sredimo da ne bi pokvarile doživljaj onih koji dolaze - poručio je Ćorić.


On je nagasio da predstoje mnogi značajni projektni na Jahorini koje Putevi Republike Srpske nastavljaju da rade zajedno sa Vladom Republike Srpske, Olimpijskim centrom Jahorina, lokalnim zajednicama, te da će to biti kruna njihovog rada koja daje prave rezultate.

Sa Ćorićem lokaciju radova na regionalnom putu prema Jahorini posjetili su i direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan LJevnaić, načelnik Jugović, predsjednik paljanske Skupštine opštine Damjan Škipina i direktor preduzeća Bijeljina-put Nemanja Đaković.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.