NavMenu

Sremska Mitrovica dobija Agrobiznis inkubator

Izvor: Sremske vesti Sreda, 19.01.2022. 13:58
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Cirkovic Milos)
Grad Sremska Mitrovica prvi u Srbiji dobiće Agrobiznis inkubator. Cilj osnivanja pomenutog inkubatora je pružanje podrške i pomoći poljoprivrednim proizvođačima na unapređenju poljoprivredne proizvodnje u oblasti prerađivačke delatnosti, zatim razvoju porodičnog biznisa i opštem razvoju i unapređenju sela na teritoriji grada, pišu Sremske vesti.

Postupak osnivanja Agrobiznis inkubatora pokrenut je od strane sremskomitrovačke Agencije za ruralni razvoj sa drugim zainteresovanim licima - Pokrajinskom vladom i Poljoprivrednom stručnom službom Grada Sremska Mitrovica.

Neophodna sredstva za rad i funkcionisanje Inkubatora biće obezbeđena upravo od strane Pokrajinske vlade, a prema rečima Petra Samardžića, zamenika gradonačelnice Sremske Mitrovice usluge i stručna pomoć koje će poljoprivrednim proizvođačima obezbediti Inkubator omogućiće dalji rast i razvoj njihovog poslovanja.

- Ono što je osnovni cilj, prvog i za sada jedinog, Agrobiznis inkubatora u Srbiji jeste da pruži podršku poljoprivrednim proizvođačima u prvim godinama poslovanja, ali ne u primarnoj proizvodnji, već u sledećem koraku. Onima koji žele da pređu na viši nivo proizvodnje, odnosno koji žele da se bave prerađivačkom delatnošću – prerada mesa, mleka, voća, povrća, žitarica. Pomoć i podrška Inkubatora će se ogledati u takozvanoj usluzi sve na jednom mestu, pa bi tako našim poljoprivrednicima na raspolaganju bila pravna i knjigovodstvena pomoć, edukacije, pomoć pri marketingu i slične stvari neophodne svakom početniku u jednom biznisu. Ono što je najbitnije jeste naglastiti da su sve usluge za njih besplatne, samim tim i troškovi poslovanja, a zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade – objasnio je Samardžić, a prenosi portral Sremske vesti.

On je dodao da postoji mogućnost da se u rad Inkubatora uključi Poljoprivredni fakultet Novi Sad.

Кancelarije Agrobiznis inkubatora biće smeštene u-prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Sremskoj Mitrovici, koje će u narednom periodu biti u potpunosti rekonstruisane.

- Agrobiznis inkubator je prvi korak u osnivanju i formiranju Agrobiznis zona, što je neki naš krajnji cilj i vrlo sam zadovoljan što je Sremska Mitrovica prvi grad u Srbiji koji je dobio Inkubator namenjen za pomoć poljoprivrednicima - zaključio je zamenik.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.