NavMenu

Počela izgradnja obilaznice oko Vršca - Projekat vredan 15 mil EUR

Izvor: eKapija Ponedeljak, 20.09.2010. 09:11
Komentari
Podeli

U Vršcu je u petak, 17. septembra, počela izgradnja obilaznice oko grada, što je i prvi korak na izgradnji budućeg međunarodnog Koridora 11. Izgradnja obilaznice oko Vršca je projekat vredan 15 mil EUR, ukupne dužine 8,5 kilometara i predstavlja deo međunarodnog putnog koridora koji preko naše zemlje, treba da poveže Rumuniju, Crnu Goru i Italiju.

U prvoj fazi projekta biće izgrađena deonica puta u dužini od 3,6 km, od Beogradskog puta do Pavliške petlje, a vrednost radova iznosi oko 625 miliona dinara, od kojih će polovinu obezbediti Pokrajina. Na budućoj trasi obilaznice biće podignut i jedan most, dva nadvožnjaka i dve saobraćajne petlje.

- Izgradnja obilaznice je najveća investicija u Vršcu u poslednje dve decenije za koju je u ovoj fazi Vlada Vojvodine preko pokrajinskog Fonda za kapitalna ulaganja uložila 150 miliona dinara. Obilaznica povezuje industrijsku zonu, kao i lokaciju budućeg aerodroma u Vršcu, i predstavlja deo infrastrukture koja će omogućiti brži razvoj južnog Banata. Privlačenje investitora i brojnih stranih kompanija je naročito važno, jer je reč o najmanje razvijenom delu Vojvodine. Projekat izgradnje obilaznice, istovremeno, znači mnogo i za kvalitetniji život svih građana Vršca jer će teretni saobraćaj biti izmešten iz gradskog jezgra i tako znatno smanjiti zagađenje vazduha i nivo buke. Obilaznica ima veliki značaj za čitavu našu zemlju, jer predstavlja deo međunarodnog koridora koji će nas bolje povezati sa Rumunijom, Crnom Gorom i Italijom - rekao je Bojan Pajtić, predsednik IV Vojvodine, koji je otvorio radove.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.