NavMenu

Udruženje banaka Srbije poziva građane da se odreknu podnetih tužbi najkasnije do kraja decembra

Izvor: eKapija Sreda, 29.09.2021. 17:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Jat036/shutterstock.com)Ilustracija
Udruženje banaka Srbije pozvalo je građane koji su ih tužili da se odreknu podnetih tužbenih zahteva najkasnije do 31.12.2021.

Uputili su saopštenje, kako je navedeno, povodom različitih informacija u javnosti o postupanju banaka u primeni dopune pravnih stavova o dozvoljenosti ugovaranja troškova kredita i premije osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita, koje je donelo Građansko odeljenje Vrhovnog kasacionog suda, na svojoj sednici od 16.09.2021. godine.

- Udruženje banaka Srbije p.u. obaveštava javnost da banke pozivaju građane koji su ih tužili do 17.09.2021. godine, po osnovima na koje se odnose gore navedeni stavovi Vrhovnog kasacionog suda, da se odreknu podnetih tužbenih zahteva najkasnije do 31.12.2021. godine, jer će se u tim slučajevima banka odreći prava na naplatu svojih troškova od njih i predložiće sudu, ili će se saglasiti sa već iznetim predlogom, da u pogledu troškova spora dosudi da svaka strana snosi svoje troškove - stoji u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.