NavMenu

Raste potražnja za nekretninama u Trebinju - U toku gradnja 500 stanova

Izvor: Nezavisne novine Petak, 30.07.2021. 09:06
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: Teodora Brnjoš)Trebinje
Potražnja za nekretninama u Trebinju je povećana u odnosu na isti period prošle godine, najpoželjniji su stanovi, a porasla je i cijena stanova u novogradnji pa ona sad iznosi od 2.200 KM do 3.000 KM (1.100-1.500 EUR) po metru kvadratnom, rekla je Srni vlasnik agencije za nekretnine "HPM" Mubina Van Vin Isović.

Isović je rekla da je ova cijena prihvatljiva za kupce iz inostranstva sa boljom platežnom moći, dok domaće stanovništvo uglavnom traži polovne stanove čija je cijena oko 1.500 KM (750 EUR) po metru kvadratnom.

Vlasnik firme koja se bavi izgradnjom i prodajom stanova u Trebinju MIS invest Miladin Stević rekao je Srni da ova firma trenutno završava zgradu od 100 stanova u Trebinju, te dodaje da su skoro svi stanovi već prodati.

- Potražnja je dobra, kod nas je cijena 2.300 KM po metru kvadratnom. Stanove kupuju i domaće stanovništvo, ali i stranci koji dolaze u Trebinje - grad im se svidi i odluče se da kupe nekretninu o ovom gradu - rekao je Stević.

Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Vedran Furtula rekao je Srni da se trenutno u Trebinju gradi oko 500 stanova, a gotovo jednak broj ih se planira graditi.

Furtula kaže da porast cijene stanova prati i porast troškova rente i uređenja građevinskog zemljišta koji su sada za 15 odsto viši.

- Na posljednjoj sjednici Skupštine grada smo izmijenili odluke koje se odnose na troškove rente i uređenja građevinskog zemljišta i takođe to prati poskupljenje dažbina, odnosno plaćanja koje su svi investitori dužni da plate u gradsku kasu. Prosjek je do 15 odsto povećanja rente i troškova uređenja zbirno - rekao je Furtula.

On je dodao da Gradska uprava uspijeva i da odgovarajućom infrastrukturom - saobraćajnom, komunalnom i rasvjetom isprati izgradnju stambeno-poslovnih kompleksa u Trebinju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.