NavMenu

Valjevo dobija zatvoren olimpijski bazen u SRC "Petnica"

Izvor: eKapija Subota, 29.05.2010. 14:39
Komentari
Podeli

Valjevo planira da izgradi olimpijski zatvoren bazen sa pratećim sadržajima u Sportsko-rekreativnom centru Petnica. Idejnim rešenjem tog sportskog objekta, površine 5.000 m2, planirano je sedam redova tribina sa 540 mesta, što će ga svrstati u jedan od najvećih zatvorenih bazena u regionu, saopšteno je na sajtu grada Valjeva.

Idejno rešenje tog sportskog objekta predstavili su, u gradu na Kolubari 27. maja, autori - arhitekte Miloš Radivojević i Vladan Nikolić iz beogradske firme "Arhitektonika".

- Predviđeno je da bazen dimenzija 25 puta 50 metara bude izgrađen u jugozapadnom delu parcele u SRC "Petnica" sa svim pratećim sadržajima. Lokacija u Petnici je najbolje rešenje na prvom mestu zbog mogućnosti eksploatacije geotermalnih voda koje će biti iskorišćene i za zagrevanje objekta. Tu su uštede velike posebno kada je reč o održavanju bazena - rekao je arhitekta Miloš Radivojević.

Nakon izrade glavnog projekta i geo-mehaničkih ispitivanja kako bi se utvrdio nivo podzemnih voda, biće preciznije definisana cena izgradnje bazena.

- Mislimo da bi cena bila za građevinske radove sa izradom fasade, bez kupovine i montaže tehničke opreme, oko 500 EUR po metru kvadratnom - ocenio je Radivojević i dodao da je ovo prva faza projekta, a da bi druga podrazumevala izgradnju objekta za smeštaj sportista kapaciteta oko 100 ležaja, čime bi se stvorili svi uslovi da se u SRC "Petnica" obavljaju pripreme sportista za takmičenja tokom cele godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.