NavMenu

Raspisana nabavka tri elektromotorna voza za brzinu od 200 km/h - Softversko upravljanje, podno i zidno grejanje, barovi sa automatima, LED osvetljenje...

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.02.2021. 15:43
Komentari
Podeli
Makete kineskih brzih vozova (Foto: Mirko Radonjić)Makete kineskih brzih vozova
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture raspisalo je tender za nabavku elektromotornih vozova za brzinu od 200 km/h.

Vozovi se nabavljaju u otvorenom postupku, za saobraćaj na relaciji Beograd- Novi Sad- Subotica, a tender se odnosi na nabavku tri voza.

U tenderskoj dokumentaciji navedene su i tražene karakteristike vozova: dužina od 100 m (±5), minimalan broj sedišta prvog i drugog razreda 300 (±5), pod i bočni zidovi sa grejnim elementima, prozori sa sigurnosnim staklima, toplotna i zvučna izolacija, spoljno i unutrašnje LED osvetljenje, klizna vrata na električni pogon, toaleti za osobe sa ograničenom pokretljivošću, po dva bara sa automatima za tople napitke i mogućnošću elektronskog plaćanja, WI-FI i sistem za rezervaciju sedišta, sistem za zvučna obaveštenja i monitori za vizuelno obaveštavanje putnika uključujući i prikaz rezervisanih mesta u vozu...

Kontrola, dijagnostika i upravljanje biće izvedena preko CAN veze i intraneta.Potrebno je da ponuđač organizuje i obuku za održavanje i upravljanje vozom.

Rok isporuke prvog voza je najkasnije do 31. oktobra, a preostala dva do 31. decembra ove godine.

Garantni period za sve vozove je dve godine od operativnog prijema. Ponuđač je u obavezi da u garantnom roku vrši održavanje svih softvera - za sistem bezbednosti, pristup glavnom računaru, dijagnostiku upravljanja vučnim motorima, dijagnostiku vrata i toaleta, kao i softvera za sistem protivklizne zaštite i klimatizaciju.

Ponuđač dostavlja bankarsku garanciju za ozbiljnost ponude na iznos od 3% od iznosa ukupne ponuđene cene. Prodavac će kupcu nakon potpisivanja ugovora predati bankarsku garanciju za dobro izvršenje posla u visini od 10% od ukupne vrednosti ugovora bez PDV-a. Avans se isplaćuje u visini do maksimalno 50% vrednosti ugovora.


Rok za podnošenje ponuda je 15. mart, a ostale detalje tendera pogledajte OVDE.

Podsetimo, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je 6. januara sa ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo Memorandum o nabavci voznih sredstava sa Kinom.

Memorandumom o razumevanju o saradnji za železnička vozna sredstva dogovorena je saradnja za potencijalnu nabavku elektromotornih vozova za brzine od 200 kilometara na čas, koji će saobraćati na budućoj pruzi Beograd centar - Novi Sad - Subotica.

B. P.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.