Izvor: Agrojug | Subota, 05.12.2020.| 14:06
Izdvojite članak Odštampajte vest

Dani mangulice održani podno Radan planine - U Dobroj vodi gradiće se i etno selo

Ilustracija
Ilustracija (Foto: YouTube/screenshot)
Na imanju Mićuna Nikolića u selu Dobra voda podno Radan planine održana je prva manifestacija Dani mangulice.

Mićun Nikolić vlasnik farme mangulica radio je u Leskovcu na poslovima registracije vozila kada je sa suprugom Tanjom odlučio da dođe na svoju dedovinu i tu započne svoj sopstveni biznis. U početku su kaže Nikolić čuvali krave i ovce. Imali su 17 muznih krava i oko 700 ovaca.

Mangulice su, kaže počeli da čuvaju kasnije što se pokazalo kao dobar potez. 70 hektara zemlje koju je ovaj farmer ogradio i na kojima svinje borave uglavnom je pod šumom. Za ogradu je potrošeno oko 16 kilometara žice i oko 150 hiljada evra. To je, kako je rekao Nikolić velika investicija ali se isplati.

Da se sa mangulicama ne završava sav posao porodice Nikolić pokazuje i to što Mićun i njegova supruga rade i na otvaranju etno sela za koje je u toku priprema projektne dokumentacije. Cilj je dodaje Nikolić da etno selo posete svi mladi ljudi koji će na taj način moći da odu iz gradova i uživaju u prelepoj prirodi i čistom vazduhu.

Selo Dobra voda nalazi se u opštini Bojnik. porodica Nikolić kako nam je rekao Mićun nema nikakvu pomoć od lokalne samouprave ali kako kaže nema ni smetnje što ipak smatra za veliku prednost.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.