NavMenu

Dani mangulice održani podno Radan planine - U Dobroj vodi gradiće se i etno selo

Izvor: Agrojug Subota, 05.12.2020. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay/ wasi1370)
Na imanju Mićuna Nikolića u selu Dobra voda podno Radan planine održana je prva manifestacija Dani mangulice.

Mićun Nikolić vlasnik farme mangulica radio je u Leskovcu na poslovima registracije vozila kada je sa suprugom Tanjom odlučio da dođe na svoju dedovinu i tu započne svoj sopstveni biznis. U početku su kaže Nikolić čuvali krave i ovce. Imali su 17 muznih krava i oko 700 ovaca.

Mangulice su, kaže počeli da čuvaju kasnije što se pokazalo kao dobar potez. 70 hektara zemlje koju je ovaj farmer ogradio i na kojima svinje borave uglavnom je pod šumom. Za ogradu je potrošeno oko 16 kilometara žice i oko 150 hiljada evra. To je, kako je rekao Nikolić velika investicija ali se isplati.

Da se sa mangulicama ne završava sav posao porodice Nikolić pokazuje i to što Mićun i njegova supruga rade i na otvaranju etno sela za koje je u toku priprema projektne dokumentacije. Cilj je dodaje Nikolić da etno selo posete svi mladi ljudi koji će na taj način moći da odu iz gradova i uživaju u prelepoj prirodi i čistom vazduhu.

Selo Dobra voda nalazi se u opštini Bojnik. porodica Nikolić kako nam je rekao Mićun nema nikakvu pomoć od lokalne samouprave ali kako kaže nema ni smetnje što ipak smatra za veliku prednost.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Vesti

Kako "očistiti" vazduh u glavnom gradu - Može li Beograd da sledi primer Varšave

Da se Beograd, zajedno sa Sarajevom, Skopljem i još nekim gradovima Zapadnog Balkana često nalazi na vrhu liste po aerozagađenju to više nije nikakva novost - Beograd je čas prvi, čas treći, čas 17. na ovoj listi, ali da je u prvih 20 gradova sveta često, to znaju svi koji redovnije prate Air quality izveštaje. Međutim, i jedan od gradova u Evropskoj uniji je takođe do ove sezone jesen/zima često bio u vrhu ove liste, ali nakon

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.