NavMenu

U Subotici bolji uslovi za studente i stara lica - Radovi na Studentskom domu i Domu za odrasla lica

Izvor: RTV Petak, 23.10.2020. 10:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dagmara_K/.shutterstock.com)Ilustracija
U Subotici je trenutno otvoreno nekoliko značajnih gradilišta, a u tim poslovima se jednako vodi računa o svim generacijama. Neki radovi se već privode kraju, takav je slučaj sa postavljanjem termoizolacije na Studentski dom Bosa Milićević, kao i sa rekonstrukcijom Doma za odrasla lica.

Radovi na postavljanju termoizolacije na fasadu Studentskog doma Bosa Milićević u Subotici biće završeni narednog meseca. Investicija je vredna blizu 20 miliona dinara, od čega je većinu obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Na ovaj način studenti dobijaju veći komfor, a sam Studentski centar Subotice, značajnu energetsku uštedu na ovom objektu. Predhodnih godina su već uložena značajna sredstva u obnovu ovog doma. Zamenjena je stolarija i obnovljena su kupatila.

- 12 studenata je delilo jedno kupatilo, a završetkom tih radova smo obezbedili mnogo veći komfor - objašnjava Ranko Čuljković, direktor Studentskog centra Subotica.

Takođe u novembru će biti završena i rekonstrukcija Doma za odrasla lica u Subotici. Za taj posao je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Republike Srbije izdvojila preko 81 milion dinara. Nakon rekonstrukcije ovaj objekat, koji funkcioniše u okviru Gerontološkog centra Subotice i koji datira sa početka 19. veka, biće u potpunosti prilagođen standardima koji važe za oblast socijalne zaštite i prilagođen kategoriji korisnika, koji se tu smešta.

- To je jedan potpuno novi objekat, ostali su možda samo spoljni gabariti ovako kada gledamo, mada je i to promenjeno na neki način, jer je dobio svetlije, lepše boje, unutra je sve promenjeno, napravljeni su izlazi prema dvorištu, novi toaleti, nove sobe na stacionarima, nova, moderna oprema - kaže dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Sagovornik RTV-a dodaje da je zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku u toku nabavka opreme, i kada i taj posao bude završen, stanari bi mogli da se vrate u ovaj objekat već sredinom novembra.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.