NavMenu

Inženjerska komora Srbije objavila registre licenciranih inženjera, arhitekata, prostornih planera i licenciranih izvođača

Izvor: eKapija Utorak, 23.06.2020. 09:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: everything possible/shutterstock.com)Ilustracija
Inženjerska komora Srbije kreirala je aplikaciju za pretragu podataka licenciranih lica sadržanih u registrima, a detaljne informacije možete pogledati OVDE.

Zakonom o izmenama i dopunama Zakona o planiranju i izgradnji, koji je stupio na snagu 12. februara 2020. godine, propisano je da se pravo na upotrebu profesionalnog naziva, odnosno pravo na obavljanje stručnih poslova utvrđenih ovim zakonom i propisima donetim na osnovu ovog zakona, stiče upisom aktivnog statusa u Registar licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera i Registar licenciranih izvođača, na osnovu važeće polise osiguranja od profesionalne odgovornosti.

Sva licencirana lica mogu da izvrše uvid u registre i provere svoj status OVDE, navedeno je na sajtu Komore.

U skladu sa odredbama važećeg Pravilnika o polaganju stručnog ispita u oblasti prostornog i urbanističkog planiranja, izrade tehničke dokumentacije, građenja i energetske efikasnosti, kao i licencama za odgovorna lica i registru licenciranih inženjera, arhitekata i prostornih planera, u slučaju izmene, odnosno dopune drugih podataka sadržanih u Registru zahtev za ažuriranje podataka podnosi se odmah, a najkasnije u roku od 15 dana od dana nastanka promene.

U slučaju promene ličnih podataka, onlajn zahtev možete popuniti OVDE. Obrazac je nakon preuzimanja neophodno odštampati, potpisati i skeniranog poslati na adresu elektronske pošte: izmeneadresa@ingkomora.rs
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

U završnoj fazi idejni projekat za jedan od najvećih objekata na Koridoru 5C - Radovi na tunelu Prenj procenjeni na 550 mil EUR

Gradnja jednog od najkompleksnijih i najvećih objekata na Koridoru 5C, a čijim će završetkom biti završena i autocesta kroz Federaciju BiH, uskoro bi mogla početi, piše Večernji list BiH. Kako su istaknuli iz Javnog poduzeća Autoceste FBiH, izrada projektne dokumentacije za tunel Prenj trenutačno je u fazi završetka idejnog projekta, na osnovi kojeg će se i pokrenuti natječajna procedura za ugovaranje radova po modelu "žuti FIDIC".

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.