NavMenu

"ASW Inženjering" ulazi na tržište Italije - dobri poslovni rezultati i u regionu

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.06.2009. 14:41
Komentari
Podeli

Vladimir TopličićVladimir Topličić

Beogradska softverska kuća "ASW Inženjering" privodi kraju pregovore sa italijanskom kompanijom o zajedničkoj implementaciji informacionog sistema i ulasku na tamošnje tržište, saopštili su juče (3. jun 2009. godine) predstavnici "ASW Inženjeringa". U godini u kojoj slavi 19. rođendan to preduzeće je do sada uspešno realizovalo pet projekta implementacije poslovnih softverskih rešenja za vodeća domaća i strana preduzeća.

- U proteklih godinu dana, srpska kompanija ostvarila je zavidne poslovne rezultate i svoj sistem implementiralo u novih 210 prodavnica, a skoro polovina od tog broja odnosi se na zemlje iz okruženja- Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, rekao je za "eKapiju" Vladimir Topličić, rukovodilac tima za prodaju i marketing u "ASW Inženjeringu".

- Najviše klijenata imali smo iz sektora trgovine, odnosno maloprodaje gde smo implementirali naše rešenje "asw:mercantis", koje je konfigurabilno kako za manje prodavnice, tako i za hipermarkete i robne kuće sa desetinama kasa i centralizovanom bazom podataka. To rešenje integrisano je sa sistemom "asw:dominus" koje služi za kompletno upravljanje poslovanjem jedne kompanije - kazao je Topličić.

Kako je pojasnio sagovornik "eKapije", u januaru je završena implementacija "ASW" informacionog sistema za kompaniju "Futura Plus" iz Beograda, tako da se sada kompletni robni i finansijski tokovi iz 12 regionalnih centara prate tim sistemom. U martu je isporučen informacioni sistem za lanac pekara "Hleb&Kifle", a za samo tri nedelje, početkom aprila, pušten je u rad centralni sistem i sistem u 11 prodavnica trgovinskog lanca "Banovo brdo". Rešenje za praćenje procesa tehničkog pregleda vozila urađen je prema zahtevu kompanije "Audiotex" iz Banja Luke za Vladu Republike Srpske, koja će centralizovano pratiti rad 200 stanica za tehničke preglede.

- Parking sistem do sada smo implementirali u sedam gradova, tri države i ostvarili saradnju sa pet mobilnih operatera, od kojih su tri domaća, jedan je iz Bosne i Hercegovine a jedan iz Crne Gore.

Među zahtevne projekte Topličić ubraja i implementaciju informacionog sistema u tri Robne kuće "Beograd" (Terazije, Dušanovac i Zemun) sa 27 radnih stanica koje su, za svega 15 dana, puštene u rad.

- Iako je postavljeni rok za realizaciju bio izuzetno kratak, uspeli smo da za 15 dana realizujemo sve ugovorom predviđene obaveze i isporučimo sistem u definisanom roku, odnosno 1. decembra prošle godine. Karakteristika kompanije za koju je urađen projekat, "New Mazel Tov", odnosno sadašnje "Orchestra Fashion Group", je veliki broj brendova koje zastupaju. Osim navedenih Robnih kuća, asw:mercantis sistem je implementiran i u prodavnicama u "Ziri", "Delta City" i RK "Beograđanka", a saradnja će se nastaviti i u budućnosti na projektima koji podrazumevaju njihovo dalje širenje.

Od važnih projekata van Srbije naš sagovornik izdvaja implementiranje sistema u 95 kioska slovenačke "Delo prodaje", a kompletna maloprodajna mreža sa centralnim sistemom, puštena je u rad u jednom danu. Takođe, jedan od velikih projekata je i implementacija integralnog informacionog sistema u kompaniju "Voli" iz Podgorice, koja ima oko 10 supermarketa širom Crne Gore.

"ASW Inženjering" svojim klijentima, među koje do sada spada više od 50 kompanija iz regiona, nudi pet softverskih rešenja- "asw:dominus", "asw:mercantis", "asw:temporis", "asw:credis", "asw:sapiens".

Rešenje asw:dominus namenjeno je kompletnom upravljanju svim resursima u preduzeću i čini ga devet podsistema koji pokrivaju sve poslovne funkcije. Zatim, asw:mercantis je rešenje za upravljanje maloprodajnim objektima, asw:temporis za upravljanje on-line i SMS naplatom parkinga, dok je asw:credis namenjen naplati i vođenju brige o kupcima, a asw:sapiens predstavlja business intelligence sistem. Sva rešenja su međusobno povezana, kompatibilna i čine integrisani poslovni informacioni sistem.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Vesti

Osnovan Savet evropskih poslovnih udruženja i komora u Srbiji

Evropska poslovna udruženja i bilateralne komore koje zastupaju interese kompanija sa evropskim kapitalom u Srbiji udružile su u cilju osnivanja Saveta evropskih poslovnih udruženja i komora u Srbiji. Memorandum o osnivanju potpisan je danas, označavajući početak nove ere saradnje i sinergije evropskog poslovnog sektora u Srbiji. Novoosnovano telo će u svom budućem radu definisati zajedničke interese i biti platforma za sve buduće

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.