NavMenu

U toku rekonstrukcija zgrada pedijatrije, neurologije i poliklinike KBC Zemun

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.01.2019. 15:34
Komentari
Podeli
(Foto: hxdbzxy/shutterstock.com)
U toku je rekonstrukcija tri zgrade Kliničkog Centra Zemun. Projektom rekonstrukcije KBC Zemun obuhvaćene su tri zgrade – objekat neurologije, objekat pedijatrije i objekat poliklinike.

U rekonstrukciju zgrada i opremanje klinike najsavremenijom opremom biće uloženo blizu 4,6 mil EUR iz sredstava Razvojne banke Saveta Evrope.

Objekat neurologije - čine dve građevinske celine: ulična zgrada i dvorišna zgrada, koje su povezane natkrivenom rampom sa unutrašnjim dvorištem. Ulična zgrada je izgrađena 1899. godine, dok je dvorišna građena i dograđivana u različitim periodima dvadesetog veka. Ukupna građevinska bruto površina objekta je 688m2, a površina unutrašnjeg dvorišta je oko 830m2, navodi se u saopštenju Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Predviđena je potpuna rekonstrukcija obe zgrade u okviru postojećeg gabarita i spratnosti sa reorganizacijom postojećih funkcionalnih celina, sa nephodnim intervencijama na sistemima razvoda instalacija, opreme i uređaja i pripadajućeg dvorišta u skladu sa tehnološkim rešenjem.

U planu je je i formiranje tople veze između zgrada zatvaranjem postojeće, natkrivene rampe i formiranjem adekvatnog pristupnog stepeništa.

Objekat pedijatrije izgrađen je 1928. godine kao slobodnostojeći objekat sa unutrašnjim dvorištem. Ukupna građevinska bruto površina objekta je 1.613m2, a površina unutrašnjeg dvorišta je oko 650m2.

Predviđena je potpuna rekonstrukcija objekta u okviru postojećeg gabarita i spratnosti sa reorganizacijom postojećih, odnosno formiranjem novih funkcionalnih celina, sa neophodnim intervencijama na sistemima razvoda instalacija, opreme i uređaja i pripadajućeg dela dvorišta, kao i sa intervencijama na ugradnji dodatnog maloteretnog lifta u slobodnom prostoru centralnog stepeništa, u skladu sa tehnološkim rešenjem.

U planu je i izmeštanje ambulantno – polikliničke službe iz suterena u prizemlje i formiranje stacionara u potkrovlju. Na nivou suterena reorganizovan je tehno-ekonomski blok sa distributivnom kuhinjom i podstanicom, dok su na spratu reorganizovane prostorije u službi stacionarnog lečenja.

Predviđa se rekonstrukcija objekta u okviru postojećeg gabarita i spratnosti sa zadržavanjem postojeće šeme, sa neophodnim intervencijama na sistemima razvoda instalacija, opreme i uređaja i pripadajućeg dvorišta, u cilju poboljšanja uslova rada.

Za potrebe KBC Zemun je nabavljena i isporučena oprema: sistem za magnetnu rezonancu 1.5T za sveobuhvatna ispitivanja Vantage Titan ( vrednost: 865.000 EUR), digitalni angiografski sistem za kardiološku dijagnostiku i interventne procedure – INFX – 8000 C. (vrednost 553.000 EUR), digitalni radiografski sistem – DX - D 300. (Vrednost: 83.000 EUR), Premijum kardiovaskularni ultrazvučni sistem Aplio i-Series (vrednost: 124.000 EUR)

Ukupna vrednost opreme iznosi 1.625 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.