NavMenu

Prihod Metalca u 2018. godini 110 mil EUR - Rezultati iznad plana

Izvor: seebiz.eu Petak, 18.01.2019. 09:18
Komentari
Podeli
Metalac Grupa, sa svojih 15 preduzeća, završila je 2018. godinu sa 110 mil EUR ukupnog prihoda, što je 4% više u odnosu na plan i 3% više u odnosu na prethodnu godinu, saopštila je kompanija.

Proizvodna društva u ukupnom prihodu učestvovala su sa oko 40%, domaće trgovine sa oko 43% i ino trgovine sa 10%. Izvozom u četrdesetak zemalja ostvarena je skoro četvrtina ukupnog prihoda, odnosno 25 mil EUR, što je 10% više nego u 2017. I ove godine izvezeno je skoro 70% proizvodnje posuđa.

Bruto dobit Metalac Grupe za 2018. godinu je ispod plana, ali je veća za 4% u odnosu na prošlu godinu. Planski cilj nije ostvaren uglavnom zbog lošijih rezultata ino trgovine u Moskvi, koja je u svom poslovanju drugu godinu zaredom izložena uticaju pada ruske valute. Realizacija na ovom tržištu je bila slabija za oko 12%.


Glavno proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, zabeležilo je neznatno veću realizaciju u odnosu na 2017. godinu - oko 26 mil EUR, pre svega usled rasta izvoza od 9%, dok je domaće tržište podbacilo usled izostanka velikih promotivnih akcija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

04.05.2024.  |  Saobraćaj

Suspendovan tender za kupovinu 25 tramvaja - Podnet zahtev za zaštitu prava

Ponude na tenderu za kupovinu 25 tramvaja za potrebe GSP Beograd neće biti otvorene 7. maja, kako je predvidela tenderska dokumentacija kada je 11. aprila ovaj postupak i pokrenut, jer je on zvanično suspendovan. Razlog za to je podnet zahtev za zaštitu prava. Ovakav razvoj događaja u vezi sa tenderom za kupovinu novih tramvaja za najvećeg gradskog prevoznika ne iznenađuje ako se zna da su, otkako je on raspisan, potencijalni ponuđači

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.