NavMenu

Prodaja čačanskog "Cera" zakazana za 30. januar 2009. godine

Izvor: Beta Sreda, 10.12.2008. 15:53
Komentari
Podeli

Društveno preduzeće termotehničkih uređaja i montaža "Cer" iz Čačka biće ponuđeno
na aukcijsku prodaju, četvrtu po redu, 30. januara 2009. godine, izjavio je danas direktor tog preduzeća Goran Živković.

On je novinarima kazao da je ukupna procenjena vrednost 70% kapitala koji se privatizuje 531,6 miliona dinara, a početna cena na aukciji je 85 miliona dinara.

Prema rečima Živkovića, budući vlasnik biće u obavezi da u preduzeće uloži najmanje 19,2 miliona dinara.

Preduzeće "Cer" raspolaže objektima ukupne površine 13.700 m2, u koje spadaju upravna zgrada i četiri radionice, kao i građevinskim zemljištem ukupne površine 178.237 ari.

Prošlu poslovnu godinu "Cer" je završio sa gubitkom od 4,5 miliona dinara.

"Cer"je osnovan 1953. godine. Bavi se proizvodnjom rashladne i ventilacione opreme, trenutno ima 44 zaposlenih, dok je 148 radnika pre mesec dana proglašeno za tehnološki višak i doborovoljno su napustili fabriku uz socijalni program.

Prema rečima direktora "Cera", Vlada Srbije je odobrila socijalni program za tehnološki višak radnika, ali novac im još nije isplaćen.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.