NavMenu

Srpska roba konkurentna na ruskom tržištu - O daljem unapređenju ekonomske saradnje na petoj izložbi Expo-Russia Serbia 2018

Izvor: eKapija Sreda, 21.02.2018. 09:08
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Edhar/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu će od 14. do 16. marta biti održana peta međunarodna privredna izložba Expo-Russia Serbia 2018 i peti Beogradski biznis forum.

Na izložbi će učestvovati predstavnici velikih, srednjih i malih kompanija, a biće održane i regionalne prezentacije Republike Tatarstan, Moskovske, Pskovske i Rostovske oblasti, kao i kompanija iz Srbije i zemalja Jugoistočne Evrope. U okviru međunarodne izložbe biće održan čitav niz tematskih okruglih stolova sa ministarstvima Republike Srbije, poslovna misija ruskih preduzetnika u Republiku Srbiju uz podršku Ruskog izvoznog centra, berza poslovnih kontakata, kao i poseta preduzećima.

- Tokom protekle četiri godine izložba je dokazala svoju efikasnost, a kao rezultat njenog održavanja potpisano je mnoštvo međunarodnih ugovora u raznim privrednim granama - istakao je David Vartanov, predsednik Organizacionog odbora izložbe Expo-Russia Serbia 2018, na najavnoj konferenciji za novinare održanoj u utorak (20. februara 2018. godine).

Međuvladin Rusko-srpski komitet za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju podržao je održavanje ovogodišnje izložbe, kao i organizovanje okruglog stola - Perspektive saradnje u oblasti inovacija, uključujući mala i srednja preduzeća. Potvrđeno je i učešće zamenika ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije.

- Na izložbi će biti zastupljeno više tematskih celina - energetika i energetski efikasne tehnologije, rudarstvo, mašinogradnja i metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, poljoprivreda i prehrambena industrija, građevinarstvo, industrija nafte i gasa, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, obrazovanje, turizam... Srbija ima konkurentnu robu za rusko tržište i mi verujemo u dalje unapređenje ekonomske saradnje - rekao je na konferenciji za novinare Andrej Hripunov, direktor Trgovinskog predstavništva Ruske Federacije u Srbiji.


Izložbu Expo-Russia Serbia 2018 organizuje kompanija Zarubezh-Expo pod pokroviteljstvom Trgovinsko-industrijske komore Rusije i Privredne komore Srbije, i uz podršku Državne dume i Saveta Federacije, Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije (RF), Ministarstva ekonomskog razvoja RF, Ministarstva industrije i trgovine RF, Ministarstva obrazovanja i nauke RF, Ambasade i Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji Ruski dom, kao i resornih institucija Republike Srbije.

Kako navode organizatori, cilj ove manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Srbije i Rusije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini, kao i intenziviranje trgovinskih operacija sa drugim zemljama regiona.

Na izložbi će svoje radove, prvi put u Srbiji, predstaviti i jedan od najpoznatijih svetskih cvećara, ruski dizajner Araik Galstjan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.