NavMenu

"Nikšićki mlin" počinje proizvodnju sirovine za industriju piva

Izvor: Biznis Utorak, 23.09.2008. 19:07
Komentari
Podeli

"Nikšićki mlin" čiji je vlasnik novosadski "Agroglobe", uskoro će početi proizvodnju pivske krupice za pivarsku industriju, saopšteno je agenciji Beta.

Uprava je najavila da će modernizovani mlin za kukuruz uskoro pivskom krupicom snabdevati pivare kompanije "InBev" u čijem je vlasništvu i nikšićka pivara "Trebjesa".

Izvršni direktor "Nikšićkog mlina" Zdravko Đurđevac kazao je da su predstavnici "InBeva" iz pivare u Apatinu početkom septembra posetili nikšićki mlin i izrazili interesovanje za kupvinu pivske krupice.

- Proizvodnja krupice za pivarsku industriju je u tehnološkom smislu vrlo zahtevna. Mislim da će veoma brzo ponovo doći da nas posete i da će se uveriti da smo mi praktično ispunili sve zahteve - kazao je Đurđevac.

U mlinu je instalirana linija za "isklicavanje" na kojoj će se proizvoditi pivska krupica, a modernizovan je i mlin za preradu pšenice gde je instalirana najsavremenija linija za kvašenje, vrednosti 170.000 EUR.

"Agroglobe" je od januara do septembra ove godine investirao u mlin 750.000 EUR, koliko je prema ugovoru trebalo da uloži za četiri godine.

Nikšićki mlin svojim proizvodima zasada pokriva crnogorsko tržšte i proizvode prodaje i u Albaniji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina

Američka kompanija Ecor Global planira gradnju pogona u Novom Bečeju

Nakon što je beligijska kompanija Somnis Bedding, odnosno srpska firma Berilija, nedavno postala vlasnik zemljišta u novoj industrijskoj zoni Izlaz u Novom Bečeju, vlasnik tri parcele na Kumanačkom putu postala je i američka kompanija Ecor Global, koja se bavi proizvodnjom ekoloških ploča od poljoprivrednih ostataka, a koja u Srbiji već ima jedan pogon koji se nalazi u Kraljevu. Prema rečima Dejana Vujovića, direktora Ecor Global-a u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.