NavMenu

Neto dobit Metalca u 2016. porasla skoro 70% - BiH najveće inostrano tržište

Izvor: eKapija Sreda, 10.05.2017. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: rangizzz/shutterstock.com)
Gornjomilanovački holding Metalac zabeležio je prošle godine konsolidovane poslovne prihode od 8,7 milijardi dinara što predstavlja rast od 19,7% u odnosu na godinu pre, dok je neto dobitak skočio 67,9% na 564 miliona dinara, kazao je na redovnoj skupštini akcionara kompanije predsednik Grupe Dragoljub Vukadinović, prenosi Wisebroker.

U strukturi konsolidovanih prihoda, prihod od prodaje je iznosio 8,5 milijardi dinara – izvoz je dostigao 3,2 milijarde, dok je na domaćem tržištu realizovana prodaja od 5,3 milijarde dinara.

U ukupno ostvarenom izvozu, Metalac Posuđe učestvuje sa 16,5 mil EUR (74%), Metalac FAD sa 2 mil EUR (9%), Metalac Bojler sa 1,6 mil EUR (7%).

Pojedinačno najveće izvozno tržište je BiH sa ostvarenih 5 mil EUR (22%), dok je na tržištu cele CEFTA-e ostvaren izvoz od 8,4 mil EUR. Na tržištu Rusije i Ukrajine je ostvarena prodaja od 4,1 milion EUR, dok je na tržište EU zabeležen plasman od 8,1 milion EUR, prenosi Wisebroker.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Kreće dugoočekivano probijanje podvožnjaka između novobeogradskih bulevara Umetnosti i Crvene armije

Posle nekoliko neuspešnih poglavlja na temu izrade tehničke dokumentacije i izgradnje podvožnjaka između novobeogradskih Bulevara umetnosti i Bulevara Crvene armije i posle konačno uspešnog tendera koji je okončan u kasnu jesen prošle godine, krenuli su i dugoočekivani radovi na ovoj lokaciji. Posao probijanja podvožnjaka ispod železničke pruge Beograd-Novi Sad i Beograd-Šid, podsetimo, dobio je konzorcijum ponuđača u kome su

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.