NavMenu

Slovenačke železnice zaradile 7,1 mil EUR za pet meseci 2016. godine

Izvor: Tanjug Utorak, 19.07.2016. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: Milica Stevuljević)
Slovenački železnički operater, Slovenske železnice, prijavio je neto dobit od 7,1 mil EUR za prvih pet meseci 2016. godine. Društvo je ostvarilo 190,1 mil EUR prihoda i 7,2 mil EUR dobiti iz poslovanja.

Pokazatelje o poslovanju razmotrio je danas Nadzorni odbor kompanije, koji je konstatovao da je preduzeće pretrpelo direktnu štetu od nedavne blokade luke Kopar, što će se odraziti na ovogodišnje poslovanje.

Nadzorni odbor je potvrdio revidirani finansijski izveštaj za prošlu godinu, kada je železnički operater poboljšao svoje ključne poslovne pokazatelje nakon finansijskog restrukturiranja.

Slovenske Železnice su lani generisale više od 580 mil EUR prihoda, operativna dobit je iznosila 38,5 mil EUR, dok je neto dobit iznosila 23,7 mil EUR.

Neto finansijske obaveze težile su 81,5 mil EUR, tri puta manje nego 2014. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Komanda vazduhoplovstva u Zemunu 25 godina čeka obnovu - Kada će početi i ko će je finansirati još nije poznato

Sagrađena je pre bezmalo jednog veka. Njenu lepotu ni do danas ne može da zaseni nijedna palata u Glavnoj ulici, a pred tom Labudicom, kako su je Zemunci nazivali, kule koje se množe širom grada zauvek će ostati ružni pačići. Zajedno sa zgradom nekadašnje Državne štamparije BIGZ-om i zdanjem Banovine u Novom Sadu čini trilogiju jednog od najvećih srpskih arhitekata Dragiše Brašovana. Oštećena je u NATO bombardovanju pre četvrt

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.