NavMenu

Kragujevački "Čar" otvara nove objekte - U planu proširenje proizvodnih kapaciteta

Izvor: eKapija Petak, 08.04.2016. 09:33
Komentari
Podeli
(Foto: Efetova Anna/shutterstock.com)
Kragujevačka kompanija "Čar" je pravi primer jednog uspešnog porodičnog biznisa, rekao je Dalibor Jekić, član Gradskog veća za privredu Grada Kragujevca.

"Čar" je 1991. godine krenuo kao trgovina boja i lakova, a 1994. iz garaže porodične kuće Branko Kostadinović otpočinje sopstvenu proizvodnju. Prvo veliko investiciono ulaganje u fabričko postrojenje i proširenje proizvodnog asortimana "Čar" je imao 1999. godine, a 2003. godine počinje sa proizvodnjom stiropora čime postaje drugi privatni proizvođač ovog izolacionog materijala u zemlji.

Danas ta kompanija na 8.000 kvadrata u tri segmenta proizvodi preko 100 proizvoda građevinskog materijala za eksterijere i enterijere - stiropor, boje, lakove, premaze, emajle, maltere, fasade i lepkove. Zapošljava 90 ljudi, ima dva maloprodajna objekta u Kragujevcu, jedan sa magacinskim prostorom u Beogradu, a izvozi u Rusiju, Grčku, Crnu Goru, Bosnu, Makedoniju.

Godišnji promet je oko 4,5 mil EUR, a 10% proizvoda izvozi se u države regiona i Rusiju, navodi se na sajtu Grada Kragujevca.

Milan Kostadinović, direktor preduzeća "Čar", kaže da je "ideja osnivanja firme bila da kupcima pruži asortiman proizvoda koji će biti sinonim za prepoznatljivost svega što je potrošačima neophodno prilikom uređenja svog doma. Kupci su to prepoznali i ostali nam verni već 25 godina".

- Ove godine planiramo otvaranje prodajnih objekata u Kragujevcu i Beogradu, a ukoliko budemo imali podršku i nađemo dodatna sredstva, sledeće godine planiramo proširenje proizvodnih kapaciteta i uvođenje novih proizvodnih programa - navodi on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

FSS dobija administrativnu zgradu - Kupljen objekat OTP banke u Beogradu

Fudbalski savez Srbije kupio je poslovnu zgradu OTP banke. Veliko zdanje u novobeogradskom Bulevaru Mihajla Pupina koštaće srpsku kuću fudbala 9,3 mil EUR! Ponuda mađarske banke ocenjena je najpovoljnijom i prihvaćena iz drugog puta. Na tender, raspisan od FSS, u prvom krugu javila su se četiri ponuđača. Komisija za prikupljanje i ocenu ponuda za nabavku administrativne zgrade FSS, predvođena predsednikom Branislavom Nedimovićem,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.