NavMenu

Vojvođanskim poljoprivrednicima za nabavku opreme, voćarstvo i pčelarstvo 525,4 miliona dinara kredita

Izvor: Dnevnik Nedelja, 14.02.2016. 18:33
Komentari
Podeli
(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Pokrajinski fond za razvoj poljoprivrede u nedelju, 14. februara, raspisuje pet konkursa za dodelu kredita vojvođanskim poljoprivrednicima. U okviru prolećnog kreditnog ciklusa obezbeđeno je ukupno 525,4 miliona dinara, a biće odobravani krediti za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje, za nove protivgradne mreže u višegodišnjim zasadima voća i vinograda, za novu pogonsku i priključnu poljoprivrednu mehanizaciju te za nabavku novih staklenika i plastenika i opreme u njima i za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo.

I u novom kreditnom ciklusu krediti će se odobravati pod veoma povoljnim uslovima, uz kamatnu stopu od 2% na godišnjem nivou, izuzev kredita za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje gde je godišnja kamata jedan odsto.

Po rečima direktora Fonda Jožefa Saboa, za nabavku novih sistema i opreme za navodnjavanje obezbeđeno je ukupno 120 miliona dinara. Odobravaće se krediti do 5.000 EUR, s grejs-periodom od devet meseci i rokom otplate od 24 meseca. Za nabavku opreme čija vrednost iznosi od 5.000 do 15.000 EUR, odobravaće se krediti s rokom otplate od 30 meseci i grejs-periodom od 12 meseci.

Za nabavku pogonske i priključne poljoprivredne mehanizacije, odobravaće se krediti čiji je maksimalni iznos 20.000 EUR. Period otplate je 60 meseci, s grejs-periodom od šest meseci. Za ovu kreditnu liniju obezbeđeno je ukupno 332,4 miliona dinara. Maksimalan iznos kredita za nabavku novih staklenika i plastenika i opreme u njima jeste 15.000 EUR, s rokom otplate od 36 meseci i grejs-periodom od 12 meseci. Za tu namenu izdvojeno ukupno 25 miliona dinara.


Za nabavku novih protivgradnih mreža u višegodišnjim zasadima voća i vinograda obezbeđeno je ukupno 40 miliona dinara. Odobravaće se krediti čiji je maksimalni iznos 15.000 EUR. Rok otplate kredita je 24 meseca, a grejs-period godinu dana. Za nabavku pčelinjih rojeva, košnica i opreme za pčelarstvo, u ovom kreditnom ciklusu obezbeđeno je ukupno osam miliona dinara.

Zamenik direktora Fonda Stojan Marinković istakao je da je Fond do sada u kreditne linije plasirao više od 25 mil EUR, te da je obezbeđeno 3.340 kredita za korisnike širom Vojvodine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.