NavMenu

Prihod "Delta holdinga" za devet meseci 2015. bio 36,8 milijardi dinara, operativni profit 4,5 milijardi

Izvor: eKapija Nedelja, 25.10.2015. 16:58
Komentari
Podeli
Prihod "Delta holdinga" za devet meseci ove godine bio je 36,8 milijardi dinara, a operativni profit 4,5 milijardi dinara. Kompanija je u tom periodu platila poreze u vrednosti 8,2 milijarde dinara.

Izvoz "Delta holdinga" za devet meseci 2015. godine iznosio je 48,4 mil EUR, što je 115% više nego u istom periodu prošle godine, saopštila je ta kompanija.

Najveći deo izvoza činile su žitarica, 32,4 mil EUR, a najveće izvozno tržište "Delta holdinga" je Evropska unija, gde je prodata roba za 27,5 mil EUR.

Izuzetan rezultat postignut je u zasadu jabuka na imanju Podunavlje u Čelarevu, saopštila je ta kompanija. U voćnjaku površine 400 hektara berba je završena na više od 70% zasada. Očekuje se ukupan rod od skoro 20.000 tona, što znači da će voćnjak Podunavlja isporučiti tržištu skoro 3 kilograma jabuka po glavi stanovnika Srbije.

Za 9 meseci ove godine, "Delta Fondacija" organizovala je 197 humanitarnih akcija, u kojima je pomoć dobilo 28.896 stanovnika Srbije. U razvoj društvene zajednice, kroz donacije, društveno-odgovorna sponzorstva i podršku zaposlenima, izdvojeno je 77 miliona dinara.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Divac: Za prve četiri faze rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" pribavljene građevinske dozvole

Za prvе čеtiri fazе rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" su vеć pribavljеnе građеvinskе dozvolе, dok jе za pеtu fazu pribavljanjе dozvolе u postupku. Ali, da bi sе bilo šta uradilo, bilo jе potrеbno jе da sе ovaj tеrеn u potpunosti očisti od zaostalih mina, iz bombardovanja 1999. godinе, ali i iz prеthodnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.