NavMenu

ANTIĆ: Kineski kredit za "Kostolac B" u drugoj polovini juna

Izvor: Tanjug Utorak, 09.06.2015. 16:03
Komentari
Podeli
Aleksandar Antić (Foto: Mc.rs)Aleksandar Antić
Ministar energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da očekuje da će kineski kredit za termoelektranu "Kostolac B" biti aktiviran u drugoj polovini juna, a onda može da počne izgradnja.

- Sada se privode kraju administrativni koraci kako bi se aktivirao kredit. U drugoj polovini juna bi sve trebalo da krene, a onda može da počne izgradnja - rekao je ministar na 15. Ekonomskom samitu gde je Tanjug medijski partner.

Antić je ukazao da 20 godina u Srbiji nije izgrađen nov energetski objekat, te je kineski kredit prvi korak, a nova termoelektrana će imati 350 megavata.

Kako je ranije rečeno, kredit za izgradnju novog bloka termoelektrane "Kostolac B" između Vlade Srbije i kineske Export-import banke od 608,3 mil USD, odobren je sa rokom otplate 20 godina uz grejs period od sedam godina i očekivanja su da će obezbediti stabilnost energetskog sistema.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Finansije

Bajden drastično podigao carine na proizvode iz Kine - 100% na električne automobile!

Predsednik SAD Džozef Bajden uveo je niz oštrih povećanja carina na različite kineske proizvode koji uključuju električna vozila. Bajden će zadržati tarife koje je uveo njegov republikanski prethodnik Donald Tramp, dok će povećavati druge, saopštila je Bela kuća. Ovaj potez se pravda "neprihvatljivim rizicima" za "ekonomsku sigurnost" SAD koji potiču od onoga što Bela kuća smatra nepravednom kineskom praksom koja preplavljuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.