NavMenu

Za izradu idejnog projekta brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma 76,8 miliona dinara

Izvor: Beta Petak, 05.06.2015. 15:06
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Rajko Karišić)Ilustracija
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine potpisali su ugovor o prenosu 76,8 milona dinara Ministarstvu za sufinansiranje izrade idejnog projekta tri deonice puta Novi Sad-Ruma.

Prema ranijim informacijama, novi put između Rume i Novog Sada, s tunelom kroz Frušku goru, trebalo bi da bude dug 33 kilometra i da ima obilaznice oko Rume i Petrovaradina, prenosi Beta.

- Fruškogorskom koridoru se dosad puno pričalo, ali je malo urađeno da se on izgradi. Želimo da se to promeni i današnjim potpisivanjem ugovora o prenosu sredstava za sufinansiranje idejnog projekta, ubrzano stvaramo preduslove da se taj putni pravac gradi - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, Mihajlović je rekla da izgradnja Fruškogorskog koridora omogućava rasterećenje saobraćajnica u Novom Sadu, spajanje industrijskih zona i bolje povezivanje Srema i Mačve sa Banatom.

- U perspektivi ovaj putni pravac treba da omogući povezivanje Koridora 10 i Koridora 4 i stvaranje najkraće veze Bosne i Rumunije - rekla je Mihajlović.

Javna nabavka za izradu Idejnog projekta tri deonice, ukupne dužine 37,18 km, biće raspisana do 19. juna.

Ukupna vrednost javne nabavke je 153,8 miliona dinara, od čega je u državnom budžetu obezbeđeno 77 miliona.

Zaključivanje ugovora s najboljim ponuđačem očekuje se najkasnije sredinom septembra, piše u saopštenju.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude završen idejni projekat za najmanje jednu deonicu, što će omogućiti početak sukcesivne izgradnje deonica već u prvoj polovini sledeće godine.

Paralelno sa izradom Idejnog projekta, radiće se ekonomske analize da bi se našlo najbolje rešenje za finansiranje izgradnje.

Idejni projekat za četvrtu deonicu Fruškogorskog koridora - od početka obilaznice oko Rume, do petlje sa auto-putem Beograd-Zagreb, biće urađen po završetku studije izvodljivosti koju pripremaju "Putevi Srbije", navodi se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Rast BDP u prvom kvartalu ove godine

U Srbiji je u prvom kvaratalu realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bio 4,6% u odnosu na isti period 2023. godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Budžetom za 2024. godinu planiran je godišnji rast BDP-a od 3,5%. U 2023. godini rast BDP-a je bio 2,5%.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.