NavMenu

Ljubisav Orbović ponovo izabran za predsednika SSSS

Izvor: Tanjug Petak, 29.05.2015. 12:26
Komentari
Podeli
Ljubisav Orbović (Foto: mc.rs)Ljubisav Orbović
Delegati 15. Kongresa Saveza samostalnih sindikata Srbije juče su, velikom većinom glasova, ponovo izabrali Ljubisava Orbovića za predsednika Saveza Samostalnih sindikata Srbije (SSSS) u narednom petogodišnjem periodu.

Zahvalivši na ukazanom poverenju da ponovo bude na čelu najveće sindikalne centrale u Srbiji, Orbović je rekao da je dobio čast i obavezu da nastavi uspešno započete aktivnosti na organizacionoj reformi Saveza i jačanju njegove uloge u društvu.

- Želim svima nama puno uspeha, snage i energije, i pozivam vas da budemo jedinstveni, kako bi se svi zajedno angažovali za bolje sutra i nastavili da se borimo za naše članstvo i sve radnike - rekao je Orbović.

On je zahvalio delegatima što su doprineli da rad Kongresa bude dostojanstven, čime je, kako je rekao, još jedanput pokazana veličina, snaga i ozbiljnost organizacije.

Kako je navedeno u saopštenju SSSS, pored dosadašnjeg predsednika Orbovića, kandidati za predsednika tog saveza bili su i Dragan Zarubica i Jugoslav Ristić.


U saopštenju se dodaje da su na Kogresu izabrani i Nadzorni i Statutarni odbor i usvojena dokumenta Kongresa, među kojima Program Saveza i 11 rezolucija.

Takođe, Kongres je usvojio i novi Statut SSSS, a verifikovani su i novi članovi Veća.

Jednom broju članova Veća koji su otišli u penziju, u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji sindikalni rad, dodeljena su priznanja Saveza i prigodni pokloni, a pored toga uručena su i priznanja Saveza "27. april", dodaje se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.05.2024.  |  Energija

EPS: Imamo ugovore sa zelenim elektranama snage 750 MW, uskoro druga runda aukcija za OIE

Izgradnja reverzibilne hidroelektrane Bistrica, solarne elektrane od jednog gigavata, kao i solarne elektrane Petka i vetroelektrane Kostolac, važni su razvojni projekti Elektroprivrede Srbije u vreme energetske tranzicije. Ove investicije prate i projekti odsumporavanja na termo blokovima, koji će morati da budu na mreži do ispunjenja proizvodnih ciljeva, rekao je David Žarković, izvršni direktor za elektroenergetski portfelj u EPS, na

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.