NavMenu

Predstavljen "Tesla", prvi pametni telefon domaćeg porekla

Izvor: Tanjug Nedelja, 03.05.2015. 16:30
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
Prvi pametni telefon domaćeg porekla "Tesla" smartfon 6 predstavljen je na prvoj regionalnoj konfrenciji o internet ekonomiji "Nova energija" na Kopaoniku i taj uređaj će se u prodaji naći za dvadesetak dana.

Domaća kompanija "Comtrade" je premijerno predstavila "Teslu 6", koji je prvenac u porodici "Tesla" uređaja kada je reč o telefonima.

Telefon ima brz četvorojezgarni procesor, dva gigabajta RAM memorije, 16 GB prostora za skladištenje podataka i kamera od 13 megapiksela.

Ekran je dijagonale pet inča HD rezolucije (720 x 1.280 piksela), a za slikanje selfija i video pozive tu je i prednja kamera od 2 MP.

Telefon će koštati do 250 EUR, a u odnosu na druge telefone tog tipa prednost "Tesle 6" je longlajf baterija, tako da korisnici mogu da budu mirni dva do tri dana što se tiče njenog punjenja.

"Tesla" 6 dual SIM, što znači da se istovremeno može da koristi dve SIM kartice i ima Android operativni sistem.

Firme:
Comtrade Comtrade
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.