NavMenu

VUČIĆ: Prokop će biti završen do 27. januara 2016.

Izvor: Tanjug Nedelja, 08.03.2015. 17:07
Komentari
Podeli
Aleksandar Vučić (Foto: mc.rs)Aleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić obišao je u petak (6. marta 2015.) radove na železničkoj stanici Prokop i poručio da će radovi biti završeni do 27. januara sledeće godine.

Vučić je rekao da je zadovoljan radovima koje izvodi "Energoprojekt" i što su "Železnice Srbije" uspele da spuste cenu sa projektovanih 28 mil EUR na 25,7 miliona.

Premijer je podsetio da su radovi na Prokopu počeli još 1974 . godine, pre 41 godinu i da radovi nisu izvođeni od 1996. godine.

- Svi smo u različitim izbornim kampanjama govorili da je ovo ruglo Beograda i da mora ili da se ukloni ili da se nešto uradi, i srećan sam što mi pokazujemo da možemo da napravimo, da možemo da radimo i da će ovo biti jedno od najbolje uređenih stanica u ovom delu Evrope i nadam se u celoj Evropi- rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima za nastavak radova na Prokopu potrebno je da se obezbedi još novca, što je, kako je rekao, Kuvajtski fond za razvoj ponudio da finansira, ali da će država pokušati ta sredstva da obezbedi iz sopstvenih izvora.

- Treba da obezbedimo još pola novca. Postoji kuvajtska ponuda, ali smatramo da postoji mogućnost da to rešimo na drugačiji način iz sopstvenih izvora. Ali, u svakom slučaju, ni dana neće kasniti radovi na stanici Prokop - istakao je Vučić.

On je dodao da je izgradnja Prokopa deo šireg plana na rešavanju problema u srpskim železnicama.

- Cilj je da železnica postane primarna i najznačajnija u udelu transportnog i putničkog saobraćaja u zemlji. To ima veze i sa razvojem projekta "Beograd na vodi" i podstiče naša ulaganja, investicije i građevinske preduzimače - rekao je Vučić.

Govoreći o investicijama, premijer je naglasio da je veoma važno što više ulagati u kapitalne investicije, jer je to način za podizanje bruto nacionalnog dohotka.

- Gotovo sam siguran da ćemo imati dobre rezultate u borbi sa velikim fiskalnim deficitom. Ako ovu bitku uspemo da dobijemo, a za nju su nam važne i "Železara", i MSK, i "Petrohemija", i FAP, i ovakvi projekti, onda sam uveren da će Srbija ostati na dobrom putu - rekao je Vučić.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je zadatak Vlade i tog ministarstva da poštuju rokove i da ubrzaju projekat "ako može i pre roka".

- Za razliku od svih prethodnih vlada, mi manje pričamo, a više radimo. Poseta premijera razlikuje se od ostalih poseta premijera u smislu da mi Prokop završavamo. Nećemo čekati godine da se završi - poručila je Mihajlović.

Ona je dodala i da završetak Prokopa oslobađa veoma važno i vredno građevinsko zemljište na obalama Save i Dunava.

- To je veoma važno za rast građevinske industrije. To je naš cilj, da podignemo građevinsku industriju koja je uništena i posustala poslednjih deset godina. Verujem da ćemo sledeće godine, na Svetog Savu, doći ovde i videti da su obećanja koja smo dali ispoštovana - rekla je Mihajlović.

Direktor "Železnica Srbije" Miroslav Stojčić naglasio je da će to preduzeće podržati sve projekte koji će sadašnji sistem BG voza i srpskih železnica učiniti uspešnijim.

- Sa ostalim učesnicima koji rade na ovome želimo da imate bolji i kvalitetniji prevoz, kako u putničkom, tako i u robnom saobraćaju - zaključio je Stojčić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.05.2024.  |  Građevina

U centru Užica planira se gradnja zgrade sa 52 stana (FOTO)

U Užicu je u planu gradnja stambeno-poslovnog prostora spratnosti Po+Pr (sa Gal.)+4S+Ps ukupne neto površine 3.346,56 m2. Projektovana su 52 stana i tri poslovna prostora. U prizemlju objekta sa galerijom, projektom je predviđeni su lokali, od kojih je jedan sa galerijom. Na prvom, drugom i trećem spratu, se nalazi po 10 stanova, a na četvrtom i povučenom spratu 11 stanova. Projektovana su i 24 garažna mesta. Nedostajućih 36 parking

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.