NavMenu

Inovacija u frizersko-kozmetičkoj industriji - Kozmetički salon na točkovima

Izvor: eKapija Subota, 18.05.2024. 13:01
Komentari
Podeli
(Foto: PKS / Boban Ristić)
"Kozmetički salon na točkovima", inovacija Snežane Borjan, domaće preduzetnice u srpskoj frizersko-kozmetičkoj industriji, predstavljen je u Privrednoj komori Srbije (PKS) s ciljem podizanja svesti o značaju ženskog inovativnog preduzetništva i omogućavanja pristupa kozmetičkim uslugama licima koja su iz bilo kojih razloga ograničena u kretanju.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS istakla je da komora snažno podržava preduzetnice, posebno insistirajući na podršci inovacijama u njihovom poslovanju.

- Ovo je inovacija u industriji i nešto što možemo po prvi put da vidimo u Srbiji, regionu, i ovom delu Evrope - rekla je Simanić, preneo je sajt PKS.

Najavila je da će preduzetnica Snežana Borjan u narednom periodu, u okviru Sekcije za žensko preduzetništvo, biti na čelu tima koji okuplja žene preduzetnice i privrednice iz frizersko-kozmetičke industrije.

U Srbiji posluje trećina preduzeća i preduzetničkih radnji koji su u vlasništvu žena, navela je Simanić:

- Sigurna sam da ćemo u narednom periodu ovakvim aktivnostima podstaći što veći broj naših žena da uđu u preduzetničke vode i da započnu sopsteveni posao.

(Foto: PKS / Boban Ristić)

Snežana Borjan, preduzetnica i vlasnica kozmetičkog salona Royal SB, kaže da je projektu kozmetičkog salona na točkovima prethodio dugotrajan rad.

- Pokretni kozmetički salon Royal SB je projekat koji će pomoći svim ženama da budu negovane i lepe, a da to ne bude luksuz za njih. Danas se, takođe, sređuju sve više i muškarci i pokretni kozmetički salon je sjajan i za njih. Salon je i dobra biznis investicija, moći će da se koristi za snimanje filmova, modnu industriju, revije, jutjubere - navela je Borjan.

Ističe da je pored navedenog, najviše raduje to što pokretni kozmetički salon ima humani karakter, jer postoji mnogo ljudi u Srbiji i regionu koji imaju ograničenu mogućnost kretanja, te će ovaj "salon na točkovima", kaže, imati i humanitarnu notu, odnosno, moći će da dođe do svih onih kojima je neophodan.

Vesna Dedić, vlasnik izdavačke kuće Dedić objašnjava da je važno da se istakne, da kada je reč o uspešnoj ženi, koliko je u stvari u poslovni uspeh uloženo znanja i sposobnosti, te naglasila značaj humanitarne note projekta.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.