NavMenu

Kompanija DHL gradiće na beogradskom aerodromu distributivni centar na više od 6.000 m2 (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 17.05.2024. 09:18
Komentari
Podeli
Idejno rešenje (Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)Idejno rešenje
Na aerodromu Nikola Tesla u planu je izgradnja terminala distributivnog centra avionskih pošiljki sa administrativno logističkom službom, vidi se iz urbanističkog projekta za koji je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove oglasio javnu prezentaciju. Iako se kao investitor ovog projekta navodi preduzeće Jat Tehnika, koje je u vlasništvu grupacije Avia Prime, iz idejnog rešenja se može videti da je u pitanju distributuvni centar nemačke kompanije DHL.

Kako je portal Zamaaero pisao, u septembru prošle godine, DHL je bio na sastancima u Beogradu sa Avia Prime, odnosno Jat Tehnikom. Prema nezvaničnim informacijama tema sastanaka bila je upravo prodaja parcele Jat Tehnike na aerodromu, gde bi DHL izgradio distributivni centar.

Parcela na kojoj je predviđena gradnja površine je 21.424 m2, a nalazi se između asfaltiranih internih saobraćajnica kompleksa aerodroma.

(Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)
Projektom je planirana gradnja objekta za prihvatanje, razvrstavanje i isporuku pošiljki koje se prevoz avionskim saobraćajem. Predviđeno je da se objekat sastoji od hale za prijem, razvrstavanje i isporuku pošiljki, administrativnog dela i fingera sa transportnim trakama.

Predviđena površina skladišta, uključujući i deo sa transportsnim trakama je 3.510 m2, a kancelarija 2.675 m2.

U blizini glavnom objekta je predviđen i tehnički blok sa trafostanicom, dizel agregatom i prostorom za tehničke sadržaje i opremu.

U kompleksu je predviđen i parking sa oko 120 mesta.

(Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)
Izgradnja objekta se može obavljati fazno, a kako se u projektu navodi, planirani broj zaposlenih do 2040. godine je 302, sa radom u dve smene.

Nosilac izrade urbanističkog projekta je Energoprojekt - urbanizam i arhitektura, a zahtev za potvrđivanje projekta podnelo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - Sektor za prostorno planiranje i urbanizam.

Javna prezentacija trajaće do 31. maja.

(Foto: Energoprojekt-Urbanizam i arhitektura)

I. Ž.
DHL distributivni centar Aerodrom Beograd (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.