NavMenu

Za 27 mil EUR ponuđeno na prodaju građevinsko zemljište između Ade Ciganlije i Hipodroma

Izvor: eKapija Četvrtak, 18.11.2021. 08:47
Komentari
Podeli
(Foto: Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda)
Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ponudila je na prodaju građevinsko zemljište u javnoj svojini grada koje se nalazi uz Radničku ulicu, u neposrednoj blizini sportsko-rekreativnog centra Ada Ciganlija, Hipodroma i kulturno-istorijske i turističke celine Topčider. Zemljište površine 55.169 m2 prodaje se po početnoj ceni od 3,18 milijardi dinara, odnosno oko 27 mil EUR.

Lokacija se prema planskom dokumentu nalazi u površinama ostalih namena – komercijalne zone i gradski centri. Na lokaciji nisu dozvoljene komercijalne delatnosti, kao što su: šoping centri, hipermarketi, šoping molovi, stanice za snabdevanje gorivom, distributivni centri, veletržnice, skladišta, pijace, komercijalne garaže, a dozvoljene kompatibilne namene su sadržaji iz oblasti kulture i sportski objekti i kompleksi.

Obaveza investitora biće da izvede sve radove na pripremanju i opremanju zemljišta i da sa nadležnim komunalnim preduzećima i drugim pravnim licima ugovori i plati troškove za elektrodistributivnu i telekomunikacionu mrežu i objekte, kablovske distributivne sisteme, kao i za mrežu i objekte toplifikacije i gasifikacije.

Takođe, obaveza investitora je i da preduzme sve neophodne radnje radi pribavljanja građevinske i upotrebne dozvole.

Obaveza Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je uređivanje javnog građevinskog zemljišta u skladu sa važećim planskim dokumentom i programom uređivanja i dodele građevinskog zemljišta.

Prijave za učešće na javnom nadmetanju podnose se do 16. decembra, dok će se javno nadmetanje održati sledećeg dana u prostorijama Direkcije.

Detaljnije pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.