NavMenu

Rekonstruiše se kompleks tekstilne industrije Todor u Vrnjačkoj Banji - Umesto fabričkih hala, investitor gradi Dom za stara lica

Izvor: eKapija Petak, 09.04.2021. 09:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Roman023_photography/shutterstock.com)Ilustracija
Kompanija Naša banja planira da prostoru kompleksa poslovno-proizvodnih objekata tekstilne industrije Todor u Vrnjačkoj Banji izgradi Dom za stara lica.

Urbanističkim projektom koji je izradilo preduzeće Arhitekt Pro predviđena je rekonstrukcija i adaptacija postojećih objekata, kao i rušenje restorana spratnosti Pr+Pk, bruto površine u osnovi objekta 160m2.

Kompleks poslovno-proizvodnih objekata koji je predmet rekonstrukcije i dogradnje, čine poslovna zgrada spratnosti delom P, delom P+1+Pk, zgrada tekstilne industrije spratnosti P+1, poslovna zgrada spratnosti P+Pk.

Planirana rekonstrukcija i dogradnja podrazumeva oblikovno i funkcionalno povezivanje opisanih delova kompleksa u jedinstven objekat, uz rušenje objekta, obuhvata rekonstrukciju, dogradnju i delom nadgradnju ostalih delova.

Umesto postojećeg objekta restorana planirana je izgradnja novog dela objekta koji je postavljen na min udaljenosti 2,5m od međne linije. Preostali delovi objekta u najvećoj meri zadržavaju već postojeće gabarite i nasleđenu matricu.

Planiranom rekonstrukcijom, adapracijom dogradnjom i nadgradnjom postojeći objekti se funcionalno ujedinjuju. Zamisao investitora je da se što je više moguće zadrže postojeće fasade i forme objekta.
(Foto: Urbanistički projekat/ Arhitekt Pro)
Osnova objekta je oblika ćiriličnog slova "П", sa unutrašnjim dvorištem. Najviši deo objekta je spratnosti Pr+1+Pk i predstavlja najdominatniji deo objekta koji se nalazi na glavnom ulazu.

Projektovanim rešenjem zadržavaju se postojeće kote venaca i slemena najvišeg dela objekta, istočni deo objekta zadržava postojeću visinu venca i slemena dok se zapadni trakt nadziđuje 1 sprat. Ovim nadziđivanjem zapadnog trakta vrši se oblikovno ujedinjavanje objekata u jednu celinu. Na nadzidanom delu planirani su fasadni otvori koji podržavaju već postojeći ritam prozora prizemlja.

Glavni kolski i pešački pristup je sa državnog puta Kraljevo-Kruševac.

U istočnom traktu su smeštajne jedinice (14 u prizemlju i 15 na spratu, ukupno 29). Prizemlje zapadnog trakta sadrži kuhinjski blok sa restoranom, seminar salu, i blok sa ambulantom i prostorijama za osoblj, na spratu je smeštajni deo (još 15 jedinica).

Objekat ima ukupno 44 smeštajne jedinice, sve su tipa dvokrevetne sobe sa kupatilom. Severni deo objekta namenjen je administraciji.

Osim objekata koji su premet rekonstrukcije i dogradnje, na parcelama se nalaze još jedna poslovna zgrada (bruto površine pod objektom 327 m2), portirnica (bruto površine pod objektom 16 m2) i bazen (130 m2).

I. M.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.