NavMenu

Lekarska komora donirala 46,5 miliona dinara za borbu protiv virusa korona

Izvor: eKapija Subota, 11.04.2020. 12:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Dragon Images/shutterstock.com)Ilustracija
Odlukom Skupštine Lekarske komore Srbije (LKS), ova institucija će donirati 46,5 miliona dinara za borbu protiv kovida 19.

Sredstva će biti raspodeljena zdravstvenim ustanovama u državi, tako što će svaka ustanova, medicinski fakultet, privatna praksa dobiti iznos proporcionalno broju zaposlenih lekara, za šta je, prema evidenciji o broju zaposlenih doktora u Srbiji kojom raspolaže LKS, potrebno 31.455.000 dinara.

Sredstva će biti donirana direktno zdravstvenim ustanovama preko regionalnih lekarskih komora sa ciljem da se lekarima obezbedi neophodna lična zaštitna oprema, saopštila je LKS.

Kako se navodi, LKS uplatiće i 15 miliona dinara na poseban namenski račun Vlade Srbije za nabavku testova i druge opreme za borbu protiv kovida 19 za lekare u vidu donacije. Privremenim bolnicama u Beogradu (Sajam), Nišu (Čair) i Novom Sadu (Sajam) dodeliće se po 100.000 dinara za nabavku potrebne opreme i sredstava.

Takođe, obezbeđena su i finansijska sredstva za direktnu podršku lekarima i njihovim porodicama.

Naime, svim lekarima, članovima LKS-a, koji su oboleli i hospitalizovani zbog virusa korona, preko regionalnih komora biće isplaćena jednokratna donacija od 30.000 dinara.


Skupština Lekarske komore Srbije donela je i posebnu odluku o isplati jednokratne donacije porodici lekara, preminulog od posledica bolesti izazvane kovidom 19, od 100.000 dinara, sa računa regionalne lekarske komore, u koju je lekar bio upisan.

- Lekarska komora Srbije je ponosna na izuzetnu posvećenost i predanost koju svi lekari ulažu radeći svoj posao i što pokazujemo da je lekarska profesija u Srbiji na visini zadatka uvek kada je najteže i da naši građani uvek mogu da računaju na nas kada im je potrebno - saopštila je LKS.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.