NavMenu

Internet svima na svetu - Cukerberg potpisao "Deklaraciju povezanosti"

Izvor: eKapija Ponedeljak, 28.09.2015. 14:25
Komentari
Podeli

(Foto: Toria/shutterstock.com)
Mark Cukerberg (Mark Zuckerberg) najavio je, tokom govora na UN forumu, da će "Facebook" biti deo nove kampanje kojom se želi omogućiti internet pristup svima na svetu. On je, zajedno s poznatim ličnostima poput muzičara Bonoa, glumice Šarliz Teron (Charlize Theron), osnivača kompanije "Microsoft" Bila Gejtsa (Bill Gates) i Ričarda Brensona (Richard Branson), jedan od potpisnika "Deklaracije povezanosti" čiji je cilj, osim globalnog povezivanja, i smanjenje siromaštva u svetu.

Promovišući ovu kampanju, Bono i Cukerberg su u listu "The New York Times" napisali da su u ovom veku globalna povezanost i globalni razvoj međuzavisni, pa ako ljude širom sveta želite da nahranite, izlečite, obrazujete i zaposlite, trebalo bi im omogućiti povezanost internetom.

Internet ne bi trebalo da ima samo tri milijarde ljudi, koliko ga danas koristi, već bi na njega trebalo gledati kao na nužan alat za razvoj koji će "omogućiti velike stvari", napisali su oni.

Takođe, Cukerberg je najavio je da će "Facebook" sarađivati sa Ujedinjenim nacijama i pomagati ljudima u izbegličkim kampovima – osiguraće im internet vezu kako bi mogli da ostanu u kontaktu sa svojim porodicama, ali i kako bi dobili sve potrebne informacije.


Cukerberg, direktor "Facebooka", još je ranije pokrenuo i inicijativu "Internet.org" kojom želi da omogući besplatan pristup nekim Internet stranicama (uključujući i "Facebook") u državama u razvoju.

On smatra kako svi imaju pravo na besplatan pristup stranicama s važnim informacijama, a njegova je inicijativa naišla i na neke kritike jer se na taj način favorizuju određene veb stranice i servisi, piše "zimo.dnevnik.hr".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro

Najveća "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se u Samarinovcu - Polja paprika, paradajza, lubenica zaprašuju bumbari

Selo Samarinovac u opštini Žitorađa, sa oko hiljadu stanovnika, jedno je od najvećih proizvođača povrća na jugu Srbije. Godišnja proizvodnja iz godine u godinu raste, a poseban zamah dobija nakon elektrifikacije oko 500 hektara oranica 2021. godine, koju je finansirala država. Jedna od najvećih "fabrika hrane na otvorenom" nalazi se na jugu Srbije. U stotinama plastenika i na plodnim oranicama gaje se paprika, paradajz, krastavac, a

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.