NavMenu

Otvoren Dnevni klub za stare na Novom Beogradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.05.2015. 13:40
Komentari
Podeli
Chris Woods i Siniša Mali sa korisnicima Dnevnog kluba za stareChris Woods i Siniša Mali sa korisnicima Dnevnog kluba za stare
Novi Beograd je dobio Dnevni klub za stare čije je otvaranje omogućeno donacijom kompanije "Japan Tobacco International", navodi se u saopštenju ove kompanije. Klub se nalazi u Ulici Mileve Marić Ajnštajn, ima 298 m2 i moći će da primi do 100 korisnika dnevno, a otvoren je sa ciljem da se unapredi kvalitet života sugrađana starijih od 65 godina kojih prema procenama u Beogradu živi oko 400.000.

Klub je otvoren u prisustvu Siniše Malog, gradonačelnika Beograda i Krisa Vudsa (Chris Woods), generalnog direktora kompanije JTI za Zapadni Balkan.

Klub u Milevi Marić Ajnštajn je prvi klub na Novom Beogradu koji će svim zainteresovanim starijim sugrađanima ponuditi nov koncept, jer će pored socijalne podrške korisnicima pružiti i mogućnost da pohađaju besplatne programe Edukativno-kreativnog centra. Tako će korisnici moći da pohađaju kurseve i radionice dekupaža, heklanja i makramea, kao i druge grupne aktivnosti za "treće doba", koje će im omogućiti da ostanu aktivni, da se druže, nauče nove veštine i imaju bolji kvalitet života.

- Ovo je peti klub na teritoriji opštine Novi Beograd, a od početka godine u četiri kluba na ovoj opštini registrovano je oko 700 korisnika koji su koristili neku uslugu u okviru klupske mreže. Mi ćemo se u budućnosti truditi da proširimo usluge socijalne zaštite i unapredimo položaj najstarijih sugrađana, posebno kroz otvaranje novih dnevnih centara i klubova - izjavio je Siniša Mali, gradonačelnik Beograda.

- Otvaranje Dnevnog boravka na Novom Beogradu je četvrti projekat koji podržavamo u Beogradu. Naš cilj je da poboljšamo kvalitet života za naše starije sugrađane i druge ranjive kategorije. Inspirisani smo njihovom energijom i duhom sa kojim su izveli danas kratak skeč "Jezik komunikacije". Takođe, činjenica da će čak 100 starijih ljudi moći svakodnevno da koristi ovaj Dnevni boravak nam je motivacija da nastavimo dalje. Već znamo šta nam je sledeća akcija i zadovoljstvo mi je što mogu da najavim da ćemo do kraja godine otvoriti edukativno-kreativni centar u okviru Dnevnog boravka u Svetogorskoj ulici - izjavio je Kris Vuds, generalni direktor kompanije JTI za Zapadni Balkan.


Od kada je došao u Srbiju, 2006. godine, kupovinom "Duvanske industrije Senta", kako se navodi u saopštenju, JTI je pomogao otvaranje Dnevnog boravka u opštini Vračar, rekonstrukciju Doma za stare na Karaburmi, kao i organizaciju različitih društvenih aktivnosti za njegove korisnike. Osim toga, JTI je pomogao osnivanje Dnevnog boravka za odrasle osobe sa specijalnim potrebama u Mirijevu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.