NavMenu

Marko Karadžić, političar - biografija

Izvor: eKapija Subota, 28.04.2012. 14:26
Komentari
Podeli

Marko Karadžić je rođen 28.12.1976. godine u Beogradu. Nakon završena srednje škole završava Pravni Fakultet Univerziteta u Beogradu. Magistrirao je na Univerzitetu Notre Dame u SAD-u, Međunarodno pravo.

Od 1998. do 2001. godine radio je u Beogradskom centru za ljudska prava u svojstvu asistenta programa, a od 2006. do 2007. godine i kao koordinator programa.

Angažovan je i u Katoličkoj službi za pomoć (CRS) u okviru Odeljenja za redakciju siromaštva i u Savetu za prava deteta Vlade Srbije. Takođe biva učesnik u izradi nacionalnog plana akcije za decu, pri čemu je i autor nekoliko stučnih članaka kao i urednik izdanja Međunarodno pravo osoba sa invaliditetom. Posedovao je funkciju predavača na predmetu ljudskih prava usedam srednjih škola u Beogradu, kao i u srednjoj školi u Indijani u SAD.

Bio je učesnik brojnih međunarodnih seminara i konferencija u oblasti ljudskih prava i pravde u vreme tranzicije, kao i dobitnik mnogih priznanja i nagrada za borbu protiv diskriminacije i poštovanje ljudskih prava.

Do pred kraj 2011.godine se nalazio na funkciji državnog sekretara za ljudska i manjinska prava.

Danas je Marko Karađić Komesar za ljudska prava u LPD-u..

izvor : www.eizbor.com

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.