NavMenu

Završeno renoviranje rodne kuće vojvode Stepe Stepanovića u Kumodražu

Izvor: eKapija Utorak, 15.07.2014. 18:16
Komentari
Podeli
Vojvoda Stepa StepanovićVojvoda Stepa Stepanović
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić zvanično su otvorili rekonstruisanu rodnu kuću vojvode Stepe Stepanovića u Kumodražu, objavio je Beoinfo.

Događaju su prisustvovali ministar odbrane Bratislav Gašić, patrijarh srpski Irinej, predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić, gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, kao i i mnogobrojne zvanice iz javnog i kulturnog života. Zbog svog arhitektonskog značaja, kuća u kojoj je rođen vojvoda Stepa Stepanović proglašena je za spomenik kulture od velikog značaja za Republiku Srbiju.

Gradonačelnik je izrazio veliko zadovoljstvo zbog obnavljanja porodične kuće Stepe Stepanovića, gde se pre više od 150 godina rodio jedan od najvećih srpskih vojskovođa. U renoviranje je uloženo nešto više od milion dinara, iz donacije, objavio je Beoinfo.


Ministar odbrane Bratislav Gašić je podsetio da je Stepa Stepanović bio primer uspešne vojne karijere. Učestvovao je u svim ratovima koje je srpska vojska vodila s kraja 19. i početka 20. veka, kao i u Cerskoj bitci, koja je prva saveznička pobeda u Prvom svetskom ratu, kada je proslavljeni vojskovođa i dobio zvanje vojvode.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Gradiće se regionalni fudbalski centri u Novom Sadu i Nišu

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) doneo je odluku o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu. Kako je saopštio FSS, u Sportskom centru u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao potpredsednik Saveza Branislav Nedimović i na kojoj je doneta odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu, projekata koji će, kako navode u FSS, biti od kapitalne važnosti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.