NavMenu

Šampionski odlazak - Nikola Grbić se povukao iz odbojke

Izvor: Sportski žurnal Nedelja, 11.05.2014. 11:53
Komentari
Podeli

Nikola GrbićNikola Grbić

Jedan od najboljih igrača sveta svih vremena, Nikola Grbić, u petak (9. maja 2014.) je definitivno završio igračku karijeru i od naredne sezone biće trener Peruđe. Vest za mnoge iznenađujuća i neočekivana, ali istinita. Pre par dana dugogodišnji kapiten reprezentacije i osvajač svih medalja sa velikih takmičenja, najavio je da bi jednog dana, u skorijoj budućnosti, mogao da stane pored klupe, a ponuda koju je dobio bila je neočekivano brza.

- Potpisao sam jednogodišnji ugovor – rekao je Grbić za Žurnal.

Pauza, pa onda prvo "obraćanje javnosti" novog trenera vicešampiona Italije:
- Razgovrali smo prvi put u ponedeljak. Predsednik kluba, Đino Sirći, pozvao me je na preporuku upravo Bobe Kovača, čoveka koji je postigao najveći uspeh i koji je upravo otišao iz kluba. Najpre sam mu rekao da mi treba malo vremena da se "priberem", da ću mu se javiti za dan – dva, jer jeste da sam planirao da se bavim trenerskim poslom, ali ovo je bilo baš brzo.

Ispostaviće se da je karijeru okončao kao šampion, po mnogima u najjačoj ligi na svetu, ruskoj, noseći dres "Zenita" iz Kazanja.
- Nisam bio koncentrisan da ću sada da prekinem sa igranjem. Sa druge strane, možda je bolje ovako, bez velike patetike, neću imati vremena da mislim na to, jer dolazi vreme da se misli na tim za narednu sezonu. Ne mogu da verujem da ću biti trener Goranu Vujeviću, mom dugogodišnjem saigraču iz reprezentacije. Neverovatno – uz osmeh je prokomentarisao Grbić.

Odlazim kao šampion

Sudbina je tako složila stvari da se Nikola Grbić od aktivnog igranja odbojke oprostio na najlepši mogući način, titulom. U tom momentu, pre samo par dana, mogućnost da preuzme Peruđu nije bila uopšte u opticaju.

- Drago mi je da odlazim kao šampion. Setio sam se reči Džefa Storka, jednog od najboljih igrača sveta, koji je rekao: "Dobar si koliko tvoja poslednja utakmica". Kako je samo sa tako malo reči rekao toliko mnogo.
A njegova poslednja, iako to nije znao, bila je kao i sve ostale – vrhunska.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.