NavMenu

"Pevec" zabeležio rast prihoda i dobiti u 2013.

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 31.03.2014. 20:02
Komentari
Podeli
(Foto: pevec.hr)
Trgovački lanac "Pevec" je u prošloj godini ostvario prihode od prodaje od gotovo 724 miliona kuna (oko 94,7 mil EUR), što je za 13,4% više nego godinu dana ranije, a znatno je porasla i neto dobit koja je lani iznosila 15 miliona kuna (1,962 mil EUR), dok je godinu ranije bila oko šest miliona kuna (784.816 EUR), objavio je u ponedeljak (31. marta 2014. godine) taj trgovački lanac.

Sve profitne marže tokom 2013. beleže rast, pa je EBITDA marža s 1,1% porasla na 2,95%, dok je EBIT marža s 0,69% porasla na 2,1%.

"Pevec" je, kako se ističe u saopštenju, tokom 2013. nastavio proces konsolidacije poslovanja, unapređenje poslovnih procesa i organizacije, te razvoj informatičke strukture, što će se kontinuirano sprovoditi i tokom ove godine.

Iz preduzeća napominju kako je "Pevec" prošle godine otvorio dva nova prodajna centra, u Novom Zagrebu i Makarskoj, a broj zaposlenih povećan je za 79, pa je 2013. zaključena s 956 zaposlenih.

Tokom ove godine otvoren je prodajni centar u Kaštel Sućurcu. U maju će "Pevec" otvoriti novi, četvrti prodajni centar u Zagrebu, odnosno 14. u Hrvatskoj, a broj zaposlenih premašiće 1.000.


Komentirajući prošlogodišnje rezultate, predsednik Uprave Darko Šket ističe kako je iza "Peveca" izazovna poslovna godina u kojoj su, uprkos padu kupovne moći i lošoj privrednoj situaciji ostvarili dobar rezultat, a to obvezuje i da se tokom ove godine uspešno realizuju zacrtani planovi.

"Pevec" je u Srbiji otvorio velelepni objekat 2008, ali je on radio samo godinu dana. Nedavno je objavljena i prodaja tog kompleksa na Pančevačkom putu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Gradiće se regionalni fudbalski centri u Novom Sadu i Nišu

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (IO FSS) doneo je odluku o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu. Kako je saopštio FSS, u Sportskom centru u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao potpredsednik Saveza Branislav Nedimović i na kojoj je doneta odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Novom Sadu i Nišu, projekata koji će, kako navode u FSS, biti od kapitalne važnosti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.