NavMenu

Ponovo radi bioskop - "Parobrod" pokreće "Omaž ediciju"

Izvor: eKapija Utorak, 18.02.2014. 15:54
Komentari
Podeli

Nakon "Parobrod teatra", u sredu (19. februara 2014.) biće otvaren i "Parobrod bioskop".

Kako je navedeno na sajtu UK "Parobrod", mladi ljudi od 20 do 40 sve više se interesuju za pop kulturu iz prošlosti koju nažalost nisu imali mogućnosti da lično dožive. Film i muzika, ali sve više i različiti TV formati čija je produkcija odraz danas nedostižnog kvaliteta i boljih vremena, a koju nam je zagrebao format TV Trezora, za taj mladi svet još uvek neistraženi okean prostranstva.

UK "Parobrod" sa Radio-televizijom Srbije i njenom redakcijom za istoriografiju uspostavlja "Omaž ediciju" u okviru projekta "Ponovo radi bioskop", a premijera navedenog programa je istovremena premijera novog bioskopa sa 37 mesta, ali u najstrožem centru grada tamo gde su nestali "Jadran", "Balkan", "Kosmaj", "Kozara", "Odeon" i "Zvezda".

Na ovaj način Ustanova kulture Parobrod pokušaće da kreira svojevrsni virtuelni "Hol slavnih". Prvi je glumac Slobodan Cica Perović, koji je ostao prepoznatljiv po ulogama u TV dramama. U ostvarenju ‘’Drveni sanduk Tomasa Vulfa" nastaloj po scenariju čuvenog pisca Danila Kiša, a koju je režirao Branko Ivanda ovaj glumac igra sa Zoranom Radmilovićem. Ova drama otvoriće u 19 časova "Omaž ediciju" u okviru projekta "Ponovo radi bioskop", a nakon ovog ostvarenja biće prikazana još jedna drama u kojoj igra Perović "Gospodin Foka", po scenariju Gordana Mihića.
Na ovaj način Ustanova kulture "Parobrod" pokušaće da kreira svojevrsni virtuelni "Hol slavnih". Prvi je glumac Slobodan Cica Perović, koji je ostao prepoznatljiv po ulogama u TV dramama. U ostvarenju "Drveni sanduk Tomasa Vulfa" nastaloj po scenariju čuvenog pisca Danila Kiša, a koju je režirao Branko Ivanda ovaj glumac igra sa Zoranom Radmilovićem. Ova drama otvoriće u 19 časova "Omaž ediciju", a nakon ovog ostvarenja biće prikazana još jedna drama u kojoj igra Perović "Gospodin Foka", po scenariju Gordana Mihića.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.