NavMenu

MIŠKOVIĆ: Vraćamo se u sektor maloprodaje

Izvor: eKapija Sreda, 12.02.2014. 16:05
Komentari
Podeli

Miroslav MiškovićMiroslav Mišković

"Delta Holding" će nastaviti da prodaje i kupuje kompanije što je i do sada radila, tako da neće biti iznenađenja ako se vratimo u biznis maloprodaje, izjavio je danas na konferenciji za medije Miroslav Mišković, predsednik "Delta Holdinga".

Prvi čovek "Delte" nije hteo da iznosi u javnost detalje tih planova, odnosno da li je reč o novom trgovinskom lancu, ili preuzimanju nekog postojećeg u Srbiji ili regionu.

- Koje kompanije ćemo kupiti i prodati ne mogu sada da kažem – istakao je Mišković.

On je napomenuo da se razvoj "Delta Hodinga" nije zasnivao na operativnom prihodu već na kupovini i prodaji kompanija.

- "Delta Holding" je u poslednjih 10 godina ostvario 1,5 mlrd EUR prihoda od prodaje kompanija u svom posedu, a imao je u tom periodu prihod od 500 mil EUR od izvoza. U poslednjoj deceniji "Delta" je poboljšavala devizni bilans Srbije za 200 mil EUR godišnje – objašnjava Mišković.

"Delta holding" je prodao 2005. Delta banku za 400 mil EUR, "Delta osiguranje" za 120 mil EUR, a u 2011. prodat je maloprodajni lanac "Maxi" za 932 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.