NavMenu

Premijera predstave "Državni posao" u Pozorištu mladih u Novom Sadu 29. novembra

Izvor: eKapija Sreda, 27.11.2013. 15:48
Komentari
Podeli

Sa probe predstaveSa probe predstave

Jedna od najpopularnijih emisija zabavnog karaktera "Državni posao" se seli u pozorište. Premijera dugo očekivane predstave je zakazana za 29. novembar u Pozorištu mladih u Novom Sadu.

Autori teksta su Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković, standarni trojac ovog serijala. Uz njih će se na sceni pojavljivati i Slavica Vučetić, Marija Mitrović, Ervin Hadžimurtezić i Dejan Šarković. Dramaturg je Svetislav Jovanov, a reditelj Petar Jovanović.

Direktorka Pozorišta mladih, Tijana Delić kaže da se probe privode kraju i da su izuzetno vodili računa o promeni medija.

- Iza celog projekta stoji čitav tim stručnih ljudi koji radi na tome da se tv serija prebaci na pozorišne daske. Kroz ovu predstavu i jedan svojevrsno otvoreni proces, zajedno sa autorima, približićemo publici kako funkcioniše pozorišni mehanizam što će doprineti boljem kvalitetu same predstave. Publika će na taj način imati prilike da uživa u inteligentnom humoru u našem pozorištu - kaže Tijana Delić.

Ona dodaje da će tekst biti podložan promenama u smislu aktuelnosti teme.

- Sigurna sam da će publika dobiti ono što očekuje od "Državnog posla" i da će biti zadovoljna - smatra Delićeva.

Okosnica emisije "Državni posao" su satirični razgovori između trojice aktera a komentari podsećaju na "stand-up" formu. U pitanju su kratki, duhoviti komentari i opaske na temu svakodnevice, okolnosti, društveno - političke situacije, sporta, sveta zabave, kao i njihovi lični stavovi o različitim temama. Ideja vodilja je prikaz radnog dana u nekom nepostojećem javnom preduzeću i razmišljanja trojice zaposlenih o dnevnim događanjima u istom, ali i o životu i društvu uopšte. Teme crpe iz dnevne i sedmične štampe, iz različitih blogova, sajtova, razgovaraju o filmovima, serijama, emisijama - radijskim i televizijskim.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Divac: Za prve četiri faze rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" pribavljene građevinske dozvole

Za prvе čеtiri fazе rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" su vеć pribavljеnе građеvinskе dozvolе, dok jе za pеtu fazu pribavljanjе dozvolе u postupku. Ali, da bi sе bilo šta uradilo, bilo jе potrеbno jе da sе ovaj tеrеn u potpunosti očisti od zaostalih mina, iz bombardovanja 1999. godinе, ali i iz prеthodnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.