NavMenu

Skupština potvrdila sporazum o ruskom kreditu od 500 mil USD

Izvor: Blic Sreda, 29.05.2013. 16:05
Komentari
Podeli

Skupština Srbije potvrdila je danas Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o odobrenju državnog finansijskog kredita Vladi Srbije za finansijsku podršku republičkom budžetu u iznosu od 500 mil USD.

Taj Sporazum zaključen je 10. aprila 2013. godine u Moskvi.

Ruska strana prebaciće sredstva kredita u američkim dolarima na račun Ministarstva finansija i privrede Srbije kod Narodne banke Srbije u dve tranše.

Prva tranša od 300 mil USD biće prebačena najkasnije 45 dana od datuma stupanja na snagu Sporazuma, a druga tranša od 200 miliona najkasnije 14 dana od datuma kada ruska strana primi zvanično obaveštenje srpske strane o tome da je Odbor direktora Međunarodnog monetarnog fonda doneo ekonomski program za Srbiju, ali ne pre 15. jula ove godine.

Srpska strana izmirivaće iskorišćeni iznos kredita doznačavanjem sredstava u američkim dolarima u 32 jednake rate 15. marta, 15. juna, 15. septembra i 15. decembra svake godine, pri čemu će prvo plaćanje biti izvršeno 15. marta 2015. godine, a poslednje 15. decembra 2022. godine.

Potvrđen je i Ugovor o zajmu za Program vodosnabdevanja i prečišćavanja otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji, u iznosu do 46 mil EUR između KfW iz Frankfurta i Republike Srbije.

Takođe je potvrđena i Regionalna konvencija o pan-evro- mediteranskim preferencijalnim pravilima o poreklu i Ugovor između Vlade Srbije i Vlade Vijetnama o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.