NavMenu

Koje zahteve treba da ispuni upakovani proizvod?

Izvor: eKapija Sreda, 22.05.2013. 13:19
Komentari
Podeli

Ministar finansija i privrede doneo je Pravilnik o prethodno upakovanim proizvodima kojim se bliže propisuju postupak ispitivanja prethodno upakovanih proizvoda.

Pravilnik propisuje i zahteve za opremu koja se koristi u nadzoru količine prethodno upakovanih proizvoda i metrološke zahteve koje moraju da ispune količine prethodno upakovanih proizvoda.

Takođe, ovaj pravilnik navodi načine označavanja količina i dozvoljena odstupanja stvarnih količina od označenih količina, kao i veličine i oblik znaka usaglašenosti količine prethodno upakovanih proizvoda, način postavljanja, kao i način dokumentovanja usaglašenosti količine prethodno upakovanih proizvoda sa metrološkim zahtevima.

U pravilniku su navedeni i metrološki zahtevi za merne boce, dopuštena odstupanja zapremine, kao i natpisi i oznake na mernim bocama.

Prethodno upakovani proizvodima ovaj pravilnik definiše proizvode koji su upakovani bez prisustva kupca, pri čemu se količina tih proizvoda ne može promeniti bez promene pakovanja odnosno bez otvaranja pakovanja pri čemu nastaje vidno oštećenje.

Ovaj pravilnik se primenjuje na prethodno upakovane proizvode izražene u jedinicama mase ili zapremine koji su namenjeni za prodaju u istim nazivnim količinama čije vrednosti su jednake vrednostima koje je paker unapred odredio u jedinicama mase ili zapremine, a nisu manje od 5 g ili 5 ml i nisu veće od 10 kg ili 10 litara.

Za više informacija



Preuzmite PDF dokument
Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Rast BDP u prvom kvartalu ove godine

U Srbiji je u prvom kvaratalu realni rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) bio 4,6% u odnosu na isti period 2023. godine, objavio je Republički zavod za statistiku. Budžetom za 2024. godinu planiran je godišnji rast BDP-a od 3,5%. U 2023. godini rast BDP-a je bio 2,5%.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.