NavMenu

Potpisan ugovor o izradi elaborata za korišćenje i upravljanje metropoliten mrežama u Vojvodini

Izvor: eKapija Sreda, 24.04.2013. 09:03
Komentari
Podeli

Kako bi se realizovali ciljevi iz međunarodnih dokumenata koji se odnose na razvoj širokopojasnog pristupa (brži protok podataka) do 2020. godine (Europe 2020), izuzetno je značajan razvoj telekomunikacione infrastrukture i servisa. Smernice za razvoj širokopojasnog pristupa su predstavljene i u digitalnoj agendi Republike Srbije i u Strategiji razvoja i korišćenja širokopojasnog pristupa AP Vojvodine do 2015. godine, kao i u Regionalnom prostornom planu AP Vojvodine.

S tim u vezi, Miroslav Vasin, pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, potpisali su ugovor o izradi "Elaborata modela za korišćenje i upravljanje metropoliten mrežama u lokalnim samoupravama u AP Vojvodini" u ukupnom iznosu od 1.170.000,00 dinara.

Primarni cilj izrade Elaborata je analiza mogućnosti i celishodnosti izgradnje ovakvih mreža u lokalnim samoupravama u AP Vojvodini, imajući u vidu primere dobre međunarodne prakse. Modeli obrađeni u Elaboratu trebalo bi da prikažu jasnu sliku o mogućnostima ovakvih mreža za pružanje novih usluga i finansiranje lokalnih samouprava. Mreže bi trebalo da budu platforma koja omogućava ruralni razvoj kroz otvaranje novih radnih mesta na opsluživanju same mreže, aktiviranje rada na daljinu i uvođenje niza novih usluga.

Elaborat je namenjen lokalnim samoupravama kao smernica za dalju realizaciju metropoliten mreža. Pored toga, pomenuti dokument treba da ukaže na benefite koje ovakva mreža pruža, kolika je investicija potrebna za realizaciju u pogledu infrastrukture i ljudskih resursa, kako izgleda samoodrživa organizacija mreže, primere mreža koji su realizovani, generički model izgradnje i eksploatacije i dr.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.