NavMenu

Razvojni fond Abu Dabija odobrio Srbiji 400 mil USD za podsticaj poljoprivrede

Izvor: Tanjug Sreda, 27.03.2013. 13:58
Komentari
Podeli

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić potvrdio je danas da je Razvojni fond Abu Dabija odobrio Srbiji 400 mil USD, od čega će polovina biti namenjena razvoju mreže za navodnjavanje na teritoriji čitave Srbije, a drugi deo će u drugoj polovini godine biti na raspolaganju srpskim poljoprivrednicima u vidu povoljnih kredita za nabavku opreme i mehanizacije.

Ugovor o odobravanju ovih sredstava biće potpisan tokom maja, a u Skupštini Srbije će biti ratifikovan u junu kako bi sredstva bila na raspolaganju poljoprivrednicima u drugoj polovini ove godine.

Cilj Vlade Srbije je da u kratom roku stavi pod sistem navodnjavanja najmanje 100.000 hektara kako domaća poljoprivredna proizvodnja ne bi zavisila od suša i poplava.

- Korist od ovoga će imati svi poljoprivrednici u Srbiji, jer ćemo napraviti javnu mrežu za navodnjavanje, a obezbedićemo i elektrifikaciju njiva kako bi samo navodnjavanje bilo jeftinije. Oni koji se ne bave ratarstvom, moći će da kupe novu opremu - istakao je Dinkić.

Direktor Razvojnog fonda Abu Dabija Mohamed Saif Al Suvaid istakao je da je izuzetno zadovoljan današnjim sastankom sa ministrom Dinkićem i njegovim saradnicima i da je današnja odluka o finansijskoj podršci srpskoj poljoprivredi rezultat uspešne saradnje u proteklih nekoliko meseci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.