NavMenu

Podravka usvojila Kodeks korporacijskog upravljanja

Izvor: Progressive Utorak, 12.04.2005. 14:46
Komentari
Podeli

Kao jedna od rijetkih hrvatskih kompanija, Podravka je uvela Kodeks korporacijskog upravljanja. Podravka prati reforme na području korporativnog upravljanja i stalno teži unapređivanju odnosa s investitorima i svojim dioničarima, kroz uvođenje visokih standarda u međusobnoj komunikaciji. Uvažavajući posebice OECD-ove smjernice za korporativno upravljanje, te u skladu s važećom legislativom Republike Hrvatske, Podravka je usvojila Kodeks korporativnog upravljanja, radi izjednačavanja prava svih dioničara, te otvorenog, profesionalnog i transparentnog pristupa u odnosima s investitorskom zajednicom. Ključni principi koje Podravka uvažava su prava i obaveze dioničara, načelo jednakog postupanja prema dioničarima, obaveze i odgovornosti Uprave i Nadzornog odbora Podravke te obavještavanje i transparentnost.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.