NavMenu

Šapčani otvaraju prozore ka Rusiji - "Fenster As" angažovan na ugradnji stolarije, uređenju akva parka i izgradnji fasade u 4 grada u Srbiji

Izvor: eKapija Nedelja, 30.10.2011. 14:21
Komentari
Podeli

Završni radovi u kasarni "Stepa Stepanović"Završni radovi u kasarni "Stepa Stepanović"

Šabačko preduzeće za proizvodnju stolarije, termoizolovanog stakla i završne radove u građevinarstvu "Fenster As" angažovano je na četiri značajna projekta u Beogradu, Nišu, Šapcu i Aranđelovcu, a ukupna vrednost radova koje izvodi viša je od 800.000 EUR.

- Naša firma obavlja radove na zameni spoljašnje i ugradnji nove PVC i aluminijumske stolarije na objektima "4d" i "4đ" u voždovačkoj kasarni "Stepa Stepanović", i očekujemo da će ih dovršiti do 10. novembra – kaže za "eKapiju" Živanko Mihailović, vlasnik i direktor "Fenster As".

Ovaj posao vredan više od 150.000 EUR šabačka firma izvodi za beogradsko preduzeće "Deneza M Inžinjering".

Kompanija "Fenster As" koja zapošljava 46 radnika angažovana je, zatim, i na zameni stolarije u objektima niškog Kliničkog centra. Ova rekonstrukcija je deo projekta unpređenja energetske efikasnosti koji finansira Svetska banka u saradnji sa Vladom Srbije. Korisnici projekta su Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo prosvete, kao i Ministarstvo rada i socijalne politike.

Završni radovi u kasarni "Stepa Stepanović"Završni radovi u kasarni "Stepa Stepanović"
(Klinika za patologiju, Niš)

- Privodimo kraju posao u Klinici za patologiju, ORL Klinici, Institutu za mentalno zdravlje i Infektivnoj klinici, kao i Zdravstvenom centru Surdulice – objašnjava Mihailović za naš portal, i navodi da je ovaj posao vredan 400.500 EUR.

"Fenster As", koji je osnovan 1997. godine, proizvodi, takođe, i sve vrste fasada – klasične, strukturalne, polustrukturalne, bond fasade i dr, uz garanciju od pet godina.

Za potrebe kompanije "Jovanović" u toku je izgradnja kontinualne fasade i unutrašnjih pregrada na trećem spratu i u pokrovlju šabačke zgrade "Kifla", a posao je vredan 150.000 EUR.

Osim ovih poslova, "Fenster As", koji svoje proizvode plasira na i tržišta Nemačke, Francuske, Belgije, Švajcarske, Slovenije kao i Bosne i Hercegovine, u aranđelovačkom hotelu "Izvor" upravo obavlja završne radove u akva parku, koji koštaju oko 120.000 EUR.

Završni radovi u kasarni "Stepa Stepanović"Završni radovi u kasarni "Stepa Stepanović"

- Posao koji mi radimo ne ometa goste da uživaju u korišćenju akva centra, koji je već u upotrebi. Prema našim planovima, svi unutrašnji i spoljašnji radovi biće završeni do kraja novembra – kaže nam Živanko Mihailović.

Kapaciteti

"Fenster As" u jednoj smeni proizvede 1.000 m2 fasada. Takođe, iz pogona u svakoj smeni stigne i 60 jednokrilnih aluminijumskih prozora i 10 vrata, kao i 110 jednokrilnih PVC prozora i 10 vrata, ali i 20 roletni i 50 komarnika.

Žele i u Rusiju

- Naša kompanija izvozi oko 10% ukupne proizvodnje, a nadamo se da će u budućnosti ta cifra biti barem 30% - kaže Mihailović, i dodaje da su u toku pregovori o izvozu u Rusiju, gde bi se "Fenster As" angažovao kao podizvođač radova na nekoliko projekata.

Šabačka firma je ranije izvozila i u Australiju i Švedsku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Sombor prodao 21 ha zemljišta u Industrijskoj zoni

Predstavnici Sombora su pre dve nedelje potpisali ugovor o prodaji 21 hektra zemljišta u Industrijskoj zoni, gde će se graditi fabrike, izjavio je gradonačelnik Antonio Ratković. On je istakao da je za dovođenje investotora u ovaj grad značajan i početak izgradnje brze saobraćajnice, koji je krenuo prošle godine, saopšteno je na gradskom sajtu. - Pre 7-8 godina nismo uopšte imali Industrijsku zonu, ali na naše veliko zadovoljstvo, iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.