NavMenu

Maldivi - rajsko ostrvo Indijskog okeana

Izvor: eKapija Sreda, 19.10.2011. 13:02
Komentari
Podeli

Alila Villas HadahaaAlila Villas Hadahaa

Da li ste spermni za ostrvo? Otkrijte zajedno sa "LeTrip"-om carstvo tropskih ostrva duž ekvatora. Na 1.191 ostrvu, koja se protežu na površini od 90.000 m2, snovi sa dugim, belim, peščanim i palmama pokrivenim plažama postaju stvarnost. Netaknuti podvodni svet sa najlepšim koralnim grebenima, najšarenijim ribljim vrstama i jedinstvenim ronilačkim mogućnostima su raj za svakog ronioca.

Porodice

Maldivi su nekada bili raj isključivo za ronioce, dok su se danas pretvorili u savršenu destinaciju za boravak cele porodice. Mnogobrojni hoteli u ponudi imaju dečje klubove, koji zabavljaju najmlađe raznovrsnim aktivnostima. Na jelovnicima su specijaliteti internacionalne kuhinje, kod kojih je ponuda jela za decu uvek raznovrsna. Tu su još i super popusti za decu, kao i specijalne kategorije soba namenjenih porodicama sa decom.

Top-popusti za decu: deca u nekim hotelima dobijaju besplatno noćenje.

Prednosti za porodicu: deca u nekim hotelima dobijaju značajne popuste pri boravku u posebnoj sobi

Dečiji klub: mnogi hoteli imaju dečije klubove za različite starosne grupe, čuvanje dece je moguće na upit.

Honeymoon

Sa svojim belim peščanim plažama i tirkizno plavim morem, Maldivi su kao stvoreni za romantiku u dvoje. Venčanja na Maldivima u mnogim zemljama nisu priznata, ali ceremonija venčanja i davanje svečanih obećanja su uvek moguća i čine poseban doživljaj.

U nekim hotelima mladenci ostvaruju značajne popuste na cenu noćenja za mladu. Gosti na medenom mesecu u nekim hotelima dobijaju dodatno večeru po svećama, spa tretman, itd. Takođe, godišnjice brakova u mnogim hotelima su propraćene flašom šampanjca ili korpom voća.

Ronjenje

Alila Villas HadahaaAlila Villas Hadahaa

Prirodni svet Maldiva je izuzetno šaren i raznovrstan, mesto snova ne samo za profesionalneronioce, nego i za početnike i ljubitelje snorklinga. Ostrva uglavnom imaju koralni greben u blizini, koji je lako dostupan sa plaže. Većina ostrva ima i sopstvenu školu ronjenja, u kojima se može iznajmiti oprema za ronjenje i snorkling, ali i steći ronilački sertifikat.

Obratite pažnju na opise…

U mnogim rizortima koralni greben je na udaljenosti od samo nekoliko metara od plaže

Mnoga ostrva u ponudi imaju profesionalnu ronilačku bazu, koja nudi kurseve ronjenja, izlete za ronioce, kao i opremu za ronjenje i snorkling. Za ronioce su izuzetno interesantni programi jedrenja, npr. katamaranom Dream Maldives

Conrad Maldives Rangali Island: Unutrašnji greben je samo oko 200 m udaljen. U blizini se nalazi oko 40 ronilačkih mesta. Posebno značajno mesto je Manta-point, na oko 15 min vožnje dhoni brodićem.

Alila Villas HadahaaAlila Villas Hadahaa

Alila Villas Hadahaa: Svojim položajem u najdubljem atolu Maldiva nudi izvrsne uslove za ronjenje i snorkling. Greben se graniči direktno sa ostrvom odn. nadovezuje se na njega.

Medhufushi Island Resort: Netaknuti korali, oko 15 min vožnje brodom do spoljašnjeg grebena. Ukupno 46 ronilačkih mesta u blizini. Ronilačka škola nudi kurseve ronjenja.

Holiday Inn Kandooma Maldives: Spoljašnji greben je udaljen na oko 5 min vožnje dhoni brodićem. Odlična ronilačka regija u okruženju hotela. PADI škola ronjenja.

Palm Beach Resort: Spoljašnji greben je na oko 50 m udaljenosti i leži u jednom od najnetaknutijih ronilačkih oblasti Maldiva. Hotel nudi školu ronjenja.

Chaaya Reef Ellaidhoo: Spoljašnji greben je na udaljenosti 10-30 m, koji između ostalog nudi i strmi odsek i olupinu. Oko 40 ronilačkih mesta u blizini. Veoma dobro opremljena PADI ronilačka stanica.

DOBRO JE ZNATI

Transferi

Hoteli sa transferom hidro avionom: Kod dolaska/odlaska na/sa Malea između 15.30 i 9 sati ili u slučaju loših vremenskih uslova, transfer ne može biti izvršen. Iz tog razloga prva ili poslednja noć u resortu može biti propuštena. Da bi se izbeglo dugo vreme čekanja na aerodromu, kod noćnih letova preporučuje se rezervisanje noćenja ili dnevnog boravka u nekom od aerodromskih hotela - "Hulhule Island", "Mookai", "Nalahiya" ili "Holiday Inn".

Hoteli sa transferom brzim brodom: Nude transfer 24h, kod nekih hotela noćni transfer uz doplatu. Kod noćnih dolazaka odn. noćnih odlazaka u/iz Malea, noćni transfer se može iskoristiti samo ukoliko je ta noć u resortu rezervisana. Ukoliko ta noć nije rezervisana, onda se može koristiti samo dnevni transfer, a za to noćenje preporučuje se rezervisanje hotela na aerodromu - "Hulhule Island", "Mookai", "Nalahiya" ili "Holiday Inn".

Transfer dhoni brodićem: Dhoni brod je tradicionalni, maldivski brod.

Usluga na licu mesta

"LeTrip"-ova briga o gostima obećava profesionalni tretman gostiju od strane Dertour-ovih vodiča i predstavnika naših partnera na licu mesta. "LeTrip"-ove usluge su doček na aerodromu, poseta hotelima lično ili telefonski, 24 sata dostupnost u slučaju nevolje. Na nekim ostrvima postoje i poslovnice "LeTrip"-ovih agenata.

Saveti i informacije

Venčanje u raju: ostvarite svoje snove i doživite ceremoniju venčanja po drugi put. U mnogim hotelima postoje specijalni paketi venčanja. Venčanje na Maldivima u mnogim evropskim zemljama nije priznato. Ponovo recite DA u veličanstvenom okruženju palmama i peščanim plažama! Izbor posebno romantičnih hotela naći ćete u "LeTrip"-ovom katalogu "Hochzeitsreisen ins Paradies".

Za više informacija posetite sajt "LeTrip".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.