NavMenu

Synchro će biti najveći investicioni projekat u okviru Porto Montenegra

Izvor: eKapija Utorak, 21.11.2023. 16:16
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/nadtochiy)
Jedan od narednih projekata koji će se razvijati u okviru Porto Montenegra biće Synchro, a to će biti najveći investicioni projekat u sklopu ovog nautičkog naselja.

To je najavljeno tokom sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića i ministra saobraćaja i pomorstva Filipa Radulovića sa predstavnicima Porto Montenegra, izvršnim direktorom Dejvidom Margasonom i Predragom Lekovićem, direktorom za odnose sa Vladom i upravljanjem imovinom.

Kako je saopšteno nakon sastanka, stvaranje dobrog biznis ambijenta važno je za razvoj Crne Gore, zbog toga je neophodno čuti i glas investitora koji sprovode uspješne projekte u našoj zemlji.

- Na sastanku su predstavljena dosadašnja ulaganja, kao i najavljen najveći investicioni projekat u sklopu Porto Montenegra - Synchro. Razgovaralo se i o drugim mogućnostima saradnje i novim projektima - navodi se u saopštenju.

Sastanak u Vladi (Foto: Gov.me/B. Ćupić)Sastanak u Vladi
Takođe, istaknuta je važnost međusobne podrške kako bi se uspostavio održiv poslovni ambijent, koji će omogućiti rast i prosperitet svih uključenih strana. Naročito lokalne zajednice.

- Investitor je predočio i poteškoće sa kojima se susretao u prethodnom periodu, što je dobar osnov za rad na unaprjeđenju poslovnog okruženja - zaključuje se u saopštenju.

Podjetimo, o projektu Synchro je za naš portal nedavno govorio i Niko Laković, izvršni direktor i partner u Montenegro Sotheby's International Realty.

- Sledeći projekat koji već privlači veliku pažnju je Synchro, imaće svoju plažu, još jedan hotel sa pet plus zvjezdica takođe pod brendom One&Only, ali i kondo jedinice na samoj vodi, što je samo po sebi kuriozitet. Očekuje se i dolazak ozbiljnih imena iz restoranskog biznisa i ritejla i vjerujem da će taj projekat biti kruna Porto Montenegra i svega onoga što on predstavlja - kazao je Laković u intervjuu za eKapiju.

Porto Montenegro jedan je od prioritetnih projekata iz oblasti turizma. Kako je navedeno u informaciji koja je usvojena na jednoj od sjednica Vlade, u prioritetne projekte koji se realizuju na primorju je do juna ove godine uloženo više od 2,3 mlrd EUR.

Ovaj izvještaj pokazuje i da je Porto Montenegro projekat čija je investicija premašila ugovorenu vrijednost od 450 mil EUR, pa je u dosadašnjem periodu, prema podacima dobijenim od investitora, u realizaciju projekta investirano preko 890,3 mil EUR. Trenutno se u okviru marine razvija naselje Boka Place, a iako je prvobitno najavljeno da će u projekat biti uloženo oko 70 mil EUR, ukupna vrijednost investicije zajedno sa hotelom SIRO iznosiće oko 100 mil EUR.

Boka Place (Foto: Porto Montenegro/ Boka Place)Boka Place
Kako je nedavno za Radio Tivat kazao Danilo Kalezić, PR senior i marketing menadžer kompanije Adriatic-Marinas, u okviru kompleksa Boka Place planirani su raznovrsni sadržaji za posjetioce, uključujući 45 zakupaca, tri bioskopske sale, trgovački lanac Voli površine 1.800 kvadratnih metara, saloni automobila, manji butici, suvenirnice, lokalne prodavnice i zabavni sadržaji, kao i još mnoge povoljnosti koje će biti na raspolaganju, kako stanovnicima nautičkog naselja i Tivta, tako i svim posjetiocima.

- Od 213 stambenih jedinica koje su bile dostupne na tržištu, preostala još samo dva neprodata stana, a ambijentu novog naselja posebno će doprinijeti hotel SIRO sa 96 soba, koji bi trebalo da bude završen do kraja ove, dok su početkom naredne godine planirane promocije hotela. Za njega će uskoro početi i proces zapošljavanja, što ima značajan uticaj na lokalnu zajednicu - kazao je Kalezić.

Stepen izgrađenosti naselja trenutno je na nivou manjem od 50%. Do sada su završena dva dijela: južno naselje oko hotela Regent prema Pinama i Boka Place, dok su tri dela još u izgradnji.

- Sinhro lift, kao i segment podmornica i sve što ga okružuje trenutno je u fazi razvoja, i uskoro će se znati šta će se tu tačno graditi, kao i još dva dijela. Trenutno smo na nivou od 35 do 40% izgrađenosti, uključujući i Boka Place. Dakle, još ima mnogo posla na nautičkom naselju - naglasio je Kalezić.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Energija, Industrija, Građevina

Nova privredna zona u Prokuplju sprema se za investitore - Počela gradnja trafostanice

U privrednoj zoni u Prokuplju počela je izgradnja trafostanice TS35/10kV "Prokuplje 5", snage 2×8 MVA. Investitor i finansijer je Elektrodistribucija Srbije, a vrednost je 274 miliona dinara, bez PDV-a. Rok za završetak ovih radova, sa tehničkim pregledom i ishodovanjem upotrebne dozvole, je 9. jul 2025. godine. - Industrijska zona u Prokuplju i zvanično je u registru republičke Razvojne agencije i sada su na potezu potencijalni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.